Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Електрохімічно активована вода як чинник впливу на зміну реологічних показників м’ясних паштетів в процесі зберігання(2024) Шпак, Владислав В’ячеславович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Святненко, Роман СергійовичДослідження залежності зміни напруження зсуву (σ) від швидкості зсуву (γ) паштетів м’ясних з різним дозуванням суспензій кукурудзяного крохмалю на артезіанській воді (контроль), католіті на аноліті показали, що незалежно від дозування крохмальної суспензії значення напруження зсуву усіх зразків в діапазоні швидкості зсуву 0 – 8 с–1 різко збільшуються, після чого тенденція змінюється. Католіт меншою мірою впливає на зміну показників. Найвища межа текучості контролю свідчить про структурну стабільність гелю. В усьому спектрі зміни швидкості зсуву, більші значення напруження зсуву має зразок м’ясного паштету на артезіанській воді, а найменші – на аноліті, що пояснюється дією електрохімічно активованої води на ретроградацію амілози. В процесі зберігання м’ясних паштетів, напруження зсуву підвищується в усіх зразках, що корелює з підвищенням в’язкості та свідчить про те, що для руйнування структури паштетів м’ясних необхідно прикласти більше зусильДокумент Реологічні показники суспензій кукурудзяного крохмалю, приготованих з використанням електрохімічно активованої води(2023) Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВода є біологічно активною речовиною, оскільки має здатність регулювати фізіологічні процеси життєдіяльності організму людини. У воді містяться макро- та мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, тощо, які потрапляють в організм як безпосередньо при вживанні чистої води, так і у складі харчових продуктів. Для отримання води, яка демонструє певний біологічний відгук протягом деякого часу проводять процес її активації. Найефективнішим способом активації води визнано електрохімічний, який здійснюється шляхом анодної чи катодної електричної обробки води в діафрагмовому електрохімічному реакторі - електролізері.Документ Інструментальні методи визначення фальсифікації меду(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Позняк, Оксана МихайлівнаВстановлено, що хроматографічні методи є точними і надійними виявленням фальсифікаторів меду, але потребують багато часу, кваліфікованого персоналу, та витратних матеріалів. Спектроскопічні методи є більш швидкими та практичними, але менш точними. ЯМР є надійним, але дорогим і вимагає кваліфікованого персоналу.Документ Дослідження властивостей меду залежно від його походження(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь МиколайовичЗа результатами досліджень було встановлено, що якість та збереженість гречаного та липового меду є вищою порівняно зі соняшниковим та квітковим медом згідно з діастазним числом Готе. Оцінка органолептичних властивостей продуктів підтвердила, що всі досліджені зразки меду (гречаний, соняшниковий, квітковий та липовий) відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005 "Мед натуральний. Технічні умови" і мають високу якість.Документ Залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені(2023) Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичМетою роботи було дослідити залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені зеленим лазером з довжиною хвилі 532 нм та максимальною потужність 500 мВт.Документ Дослідження ефекту імпульсних електричних полів на сквашування молока(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаДослідження показало, що обробка ІЕП є ефективним методом, який не поступається за якістю пастеризаційній обробці. У процесі дослідження було вивчено вплив ІЕП на динаміку сквашування молока, і встановлено, що така обробка не впливає негативно на процес молочно-кислого бродіння. А саме, оброблені методом ІЕП зразки не сповільнюють розмноження молочно-кислих бактерій, що є важливим для отримання якісного готового продукту.Документ Електроактивована вода та її релаксаційні характеристики(2022) Шевченко, Олександр Юхимович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВстановлено, що зі збільшенням величини робочого потоку води в електролізері відбувається зниження динаміки набуття водою відновного електронодонорного стану. Це свідчить про необхідність цілеспрямованого регулювання швидкості води в електролізері для отримання води із заданим редокс-станом. Регулювання швидкості необхідно здійснювати таким чином: чим сильніший католіт, тим менша швидкість обробки води в електролізері, та навпаки. Католіт, отриманий у діафрагмовому електролізері, має виражені антиоксидантні властивості, та швидше релаксує за аноліт, при цьому значення ОВП та відносної антиоксидантної активності відновлюють свої вихідні параметри вже через 3 доби.Документ Дослідження впливу електрогідравлічної обробки як перспективного методу обробки води(2021) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання води в харчовій промисловості пов'язане з необхідною високою якістю кінцевого продукту і варіюється в залежності від типу та потужності кожної виробничої лінії, обладнання та процесів, що застосовуються для отримання кінцевого продукту, використовуваних систем очисного обладнання та рівня автоматизації.Документ Дослідження закономірностей безелектролізного набуття водними розчинами хлориду натрію відновного електронодонорного стану шляхом електрополяризаційного відокремлення електрону від хлорид-йону(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичДосліджено величини ОВП водних розчинів NaCl різних концентрацій в умовах градієнту напруженості електричного поля. The ORP values of aqueous NaCl solutions of different concentrations under the conditions of the electric field gradient were investigated.Документ Оброблення води безреагентним електрохімічним методом(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичЕкспериментально підтверджено справедливість теоретичних уявлень щодо кінетичних особливостей процесу електрохімічної активації води, щосприятиме підвищенню якості обробленої води та ефективності результатів наступних досліджень та їх практичного застосування. The validity of theoretical ideas about the kinetic features of the process of electrochemical activation of water has been experimentally confirmed, which will help improve the quality of treated water and the effectiveness of the results of subsequent studies and their practical application.