Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ефекту імпульсних електричних полів на сквашування молока(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаДослідження показало, що обробка ІЕП є ефективним методом, який не поступається за якістю пастеризаційній обробці. У процесі дослідження було вивчено вплив ІЕП на динаміку сквашування молока, і встановлено, що така обробка не впливає негативно на процес молочно-кислого бродіння. А саме, оброблені методом ІЕП зразки не сповільнюють розмноження молочно-кислих бактерій, що є важливим для отримання якісного готового продукту.Документ Дослідження впливу електрогідравлічної обробки як перспективного методу обробки води(2021) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання води в харчовій промисловості пов'язане з необхідною високою якістю кінцевого продукту і варіюється в залежності від типу та потужності кожної виробничої лінії, обладнання та процесів, що застосовуються для отримання кінцевого продукту, використовуваних систем очисного обладнання та рівня автоматизації.Документ Обробка молока електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичУ сучасних умовах виробництва продукції науково-технічний прогрес є одним з найважливіших факторів у молочній промисловості, при якому створюється та впроваджується у виробництво нові методи обробки, створення нових машин, технологій, обладнання, а також перероблення молока та зберігання продукту. Робота присвячена дослідженню впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на знищення мікроорганізмів в обробленому незбираному молоці. Наведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє зменшенню мікроорганізмів в обробленому молоці.Документ Застосування імпульсних електричних полів для обробки незбираного молока(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаНаведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30 кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє подовженому терміну зберігання незбираного молока.Документ Застосування електрофізичних методів для очистки води(2018) Святненко, Роман Сергійович; Штепа, Дмитро ВікторовичВ статті представлені результати дослідження щодо впливу імпульсної електричної обробки на мікробіологічну забрудненість води. Та встановлено оптимальні режими даної обробки.Документ Обробка води електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрофізичних методів ефекту для інактивації мікроорганізмів в воді. The advantages of using electrophysical methods of effect for inactivation of microorganisms in water.Документ Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на staphylococcus aureus в воді(2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичОчищення стічних вод являється надважливою екологічною проблемою народного господарства будь-якої країни, нехтування якою може призвести до значних негативних наслідків у вигляді екологічних катастроф національного масштабу. Саме тому її необхідно вирішувати якомога оперативніше, використовуючи новітні очисні технології, устаткування та методи очищення. Sewage treatment is an overriding ecological problem of the national economy of any country, the neglect of which can lead to significant negative consequences in the form of environmental disasters of a national scale. That is why it needs to be solved as quickly as possible, using the latest cleaning technologies, equipment and cleaning methods.Документ Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на Escherichia coli в воді(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Захаревич, Валерій БолеславовичДоведено можливість здійснення теплового оброблення води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів. Відкрито перспективи використання вітчизняних ІЕП-установок при первинному обробленні води. Перспективність розвитку напряму обумовлена створенням нових методів обробки харчових продуктів і води за допомогою ІЕП з покращеними характеристиками. Proved the possibility of thermal processing water by non-thermal effects arising pulse action of electrical fields. Openly IEF prospects of domestic installations in the primary treatment of water. Future development direction is due to the creation of new processing methods of food and water by IEF with improved characteristics.