Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Принципи розроблення харчових продуктів, адекватних нутритивним потребам військовослужбовців
    (2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Харчові продукти для військових повинні посісти статус спеціальних; головною умовою їх виробництва має бути використання природної сировини та природних збагачувачів з широким спектром функціональних інгредієнтів різної спрямованості. В основі створення таких продуктів пріоритетна роль належить білковій та збалансованій жировій складовим, достатній концентрації харчової клітковини, вітамінів та мінеральних елементів (передусім антиоксидантної дії). Foodstuffs for the military must occupy the status of special; the main condition for their production should be the use of natural raw materials and natural enrichments with a wide range of functional ingredients of different orientations. At the heart of the creation of such products, the priority role belongs to the protein and balanced fat components, a sufficient concentration of dietary fiber, vitamins and minerals (especially antioxidant action).
  • Ескіз
    Документ
    Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Обґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рекомендацій до проектування жирнокислотного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі представлені медико-біологічні вимоги до жирнокислотного складу харчових продуктів, які можуть бути використані при проектуванні комбінованих багатокомпонентних продуктів для військовослужбовців. The work presents the medical and biological requirements for the fatty acid composition of food products that can be used in the design of combined multi-component products for military personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації харчування військовослужбовців в польових умовах
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Аналіз кількісної та якісної повноцінності харчування військовослужбовців свідчить про незбалансованість вмісту поживних речовин, значний дефіцит харчових волокон, недостатнє надходження більшості мікронутрієнтів, потреба в яких суттєво зростає в умовах підвищених психоемоційних та фізичних навантажень на оргаизм. The analysis of quantitative and qualitative military usefulness of nutrition imbalance indicates nutrient content, a significant shortage of dietary fiber, insufficient intake of most micronutrients, demand for which is growing significantly in terms of increased psycho-emotional and physical stress on the body.
  • Ескіз
    Документ
    Методологія оптимізації нутрієнтного складу функціональних продуктів для харчування військовослужбовців
    (2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Метою роботи є розроблення алгоритму методу оптимізації нутрієнтного складу функціональних харчових продуктів, призначених до включення в раціон харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Пріоритетними критеріями оптимізації обрано норми фізіологічних потреб в харчових речовинах та енергії заданої категорії споживачів. Оптимізація асортиментного переліку харчових інгредієнтів, які використовуються при виробництві функціональних харчових продуктів, здійснювалася з метою досягнення балансу їх нутрієнтного складу і, як наслідок, захисту організму військовослужбовців від несприятливих чинників навколишнього середовища та профілактики найбільш розповсюджених захворювань. The aim is to develop an algorithm optimization method nutriyentnoho of functional food products intended for inclusion in the diet of the Armed Forces of Ukraine. The priority criteria optimization elected norms physiological needs for nutrients and energy a given category of consumers. Optimize assortment list of food ingredients that are used in the production of functional foods, was carried out in order to achieve balance nutriyentnoho their composition and as a result, soldiers protecting the body from adverse environmental factors and prevention of the most common diseases.