Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання принципів харчової комбінаторики для створення заморожених плодово-ягідних сумішей(2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаДля отримати замороженого напівфабрикату із плодово-ягідних культур для цілорічного постачання населення України високовітамінною продукцією потрібно поставити мету розроблення напівфабрикату; потрібно проаналізувати напівфабрикат за сукупністю параметрів, що визначають його ефективність; встановити переваги біологічної активності та поліфункціональності напівфабрикату; виявити можливі недоліки напівфабрикату; спрогнозувати варіанти вдосконалення напівфабрикату; розробити технологію напівфабрикату, запатентувати спосіб отримання напівфабрикату, розробити рекламу та оцінити масштаби задоволення потреб населення у новому продукті та його конкурентоспроможність.To get frozen semi-finished fruit and berry crops for the year-round supply of Ukrainian population with high-quality products, one must set the goal of developing semi-finished products; it is necessary to analyze the semi-finished product in a set of parameters that determine its efficiency; to establish advantages of biological activity and multifunctionality of semi-finished products; to identify possible shortcomings of the semi-finished product; predict options for improving the half-finished product; to develop semifinished technology, to patent the way of obtaining a semi-finished product, to develop advertising and to assess the extent of satisfying the needs of the population in the new product and its competitiveness.Документ Визначення критеріїв придатності плодово-ягідних культур до заморожування(2018) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаСмак і запах продукту, які передусім оцінює споживач, визначається співвідношенням у плодах і ягодах цукрів та органічних кислот, що характеризується глюкоацидометричним (глюкозокислотним) індексом. У усіх досліджуваних плодах і ягодах визначали вміст загальних цукрів і кислот, враховуючи той факт, що оптимальним є їхнє співвідношення як 6-7 до 1. The taste and smell of a product, which is primarily appreciated by the consumer, is determined by the ratio of sugars and organic acids in fruits and berries, which is characterized by a glucoacidometric (glucose) index. In all the fruits and berries studied, the content of total sugars and acids was determined, taking into account the fact that their ratio is optimally 6-7 to 1.Документ Інновації у підвищенні засвоюваності компонентів зернових організмом людини(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаМетою роботи є експериментальне підтвердження теоретичних уявлень впливу дезінтеграторного диспергування-активування рослинних матеріалів на досягнення високої дисперсності, перехід значної частини біокомпонентів у вільну форму і підвищення їхньої біодоступності ферментам. Предметом досліджень є зерно вівса, попередньо насичене мінеральними елементами із штучних живильних середовищ. The aim is experimental confirmation of theoretical ideas influence dezintehratornoho dispersion-activated plant materials to achieve high dispersion, a significant shift of bio-components in the free form and increase their bioavailability enzymes. The subject of research is grain oats, previously filled with mineral elements of artificial culture media.Документ Інноваційні підходи до використання надземної частини буряків(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Солодко, Лілія МиколаївнаРезультати власних досліджень, аналіз експериментальних даних зарубіжних та вітчизняних учених свідчать, що в надземній частині трьох підвидів буряків - столового, цукрового, кормового - міститься значна частина білку (від 1,5 до 3,1%), причому вона переважає вміст білку у коренеплодах. The results of their research, the analysis of the experimental data of foreign and national scientists suggest that the overground part three subspecies of beets - table, sugar, feed - contains a significant portion of the protein (1.5 to 3.1%), and it dominates the protein content in roots.Документ Біологічна цінність рослинного білку з нетрадиційної сировини(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Прокопенко, Дарина СергіївнаПроведені дослідження показують перспективність використання вторинних сировинних ресурсів харчової промисловості, в даному разі зеленої маси буряків, при виробництві білоквмісних харчових продуктів та функціональних збагачувачів, що дасть можливість значною мірою подолати дефіцит харчового білку в раціоні харчування населення України і розширити спектр якісної, недорогої продукції оздоровчого та профілактичного спрямування. Past studies have shown promising use of secondary raw materials of food industry, in this case green mass beet bilokvmisnyh the production of food and functional dresser that will enable a large extent overcome the deficiency of dietary protein in the diet of the population of Ukraine and expand the range of high-quality, inexpensive products and health preventive orientation.Документ Біологічна цінність зеленої маси буряків(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаБілки надземної частини усіх досліджених видів буряків відзначаються високою біологічною цінністю, зумовленою переважним вмістом водо- та солерозчинної фракції, які характеризуються найкращою збалансованість за амінокислотним складом та перетравлюються в організмі людини протеолітичними ферментами з мінімальними витратами енергії. Proteins aerial parts of all studied species beets are characterized by high biological value derived from a predominant content of water- and salt- soluble fraction, characterized by the best balance for amino acid composition and digested in the human proteolytic enzymes with minimal power consumption.Документ Новий вид хліба з пророщеного зерна пшениці для покращення здоров'я населення України(2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Кльорик, Богдана ОлександрівнаВведення в раціон харчування населення України зернового хліба, збагаченого насінням соняшника, гарбуза та екстрактом чебрецю дозволить ліквідувати дефіцит таких харчових речовин, як білок, калій, магній, залізо, вітаміни групи В. Розроблений збагачений зерновий хліб можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. Introduction to the diet of the population of Ukraine corn bread enriched with sunflower seeds, pumpkin, extract of thyme and allow to eliminate the deficiency of nutrients like protein, potassium, magnesium, iron, B vitamins. Designed enriched grain bread can be classified as functional foods.