Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Нетрадиційні види борошна при виготовленні вафельних листів для хворих на целіакію(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаЦеліакія - одне із найбільш поширених генетичних захворювань, що вражає тонкий кишечник і призводить до порушення всмоктування поживних речовин з їжі. Люди з діагнозом целіакії не переносять білок глютен, який є у пшениці, житі, ячмені й, можливо, вівсі. Коли хворі на целіакію вживають продукти, що містять глютен, їх імунна система відповідає на це пошкодженням тонкого кишечника. На внутрішній його поверхні відмирають крихітні пальцеподібні ворсинки, так звані "віллі", які виконують у кишечнику важливу роль: через них поживні речовини з їжі всмоктуються в кров.Celiac disease - one of the most common genetic disease that affects the small intestine and leads to malabsorption of nutrients from food. People diagnosed with celiac disease can not tolerate gluten protein that is in wheat, rye, barley and possibly oats. When patients with celiac disease consume foods containing gluten, their immune system responds to this damage the small intestine. The inner surface of the die it paltsepodibni tiny hairs, called "villa" and acting in the gut important: through them the nutrients from food are absorbed into the bloodstream.Документ Визначення впливу аглютенового борошна на тривалість термооброблення вафельних листів(2014) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Ірина ВасилівнаНами розроблені вафельні листи на аглютеновому борошні для хворих на целіакію, а також для всіх верст населення. Целіакія - хронічне захворювання людини, при якому вживання в їжу продуктів із зерна пшениці, жита, ячменю викликає в організмі широкий спектр патологічних змін. Зустрічаються різні форми прояву цього захворювання з частотою від 1: 1000 до 1: 100 чоловік в різних країнах. Офіційна частота хворих на целіакію в світі 1: 184. Основний спосіб лікування цього захворювання - призначення по життєвого дотримання безглютенової дієти, мета якої - сприяти відновленню порушених функцій в організмі хворого. We have developed wafer sheets on ahlyutenovomu flour for patients with celiac disease, as well as all sections of the population. Celiac disease - a chronic human disease in which eating foods with wheat, rye, barley causes the body a wide range of pathological changes. There are different forms of the disease with a frequency of 1: 1000 to 1: 100 people in various countries. Official incidence of celiac disease in the world 1 184 main method of treatment of the disease - life purpose in compliance with a gluten-free diet, which - help restore disturbed functions in the patient.Документ Дослідження вологості та в'язкості тіста для вафельних листів з аглютенового борошна(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Малишко, Наталія; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаДослідження дозволили розробити рекомендації щодо технології вафельних листів на аглютенових видах борошна. Застосування аглютенових видів борошна надає можливість рекомендувати вафельні вироби хворим на целіакію. The study allowed us to develop recommendations for technology waffles on ahlyutenovyh types of flour. Application ahlyutenovyh types of flour enables wafer recommend products to patients with celiac disease.Документ Інтегральний та диференціальний ємнісний контроль складу продуктів, транспортованих по трубопроводу(2010) Тарасенко, Ірина Василівна; Рудик, К. В.; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуто новий клас ємнісних вимірювальних перетворювачів для неспотворюючого контрольований потік контролю складу рідких і сипких речовин, транспортованих трубопроводами. Датчики дозволяють проводити як інтегральний (по об’єму), так і диференціний (гранулометричний) контроль складу речовин. In the article considered the new class of capacitive measuring converters for undistorted flow controlling the composition of liquid and loose substances transported through pipelines. The sensors allow to carry out as the іntegral (by volume) and the differential (granulometry) control of parameters of substances.Документ Безглютенові борошняні кондитерські вироби для дітей хворих на целіакію(2013) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Лазоренко, Наталія Петрівна; Тарасенко, Ірина ВасилівнаВ статті розглянуто інноваційні технології кондитерських виробів: печива, кексів, маффінів, бісквітів, пряників, вафлі на основі безглютенового рисового, гречаного, кукурудзяного, соєвого, амарантового борошна для дітей хворих на целіакію. In the article considered the innovative technology of confectionery products: biscuits, cakes, muffins, sponge cakes, honey-cake, wafers based on a gluten-free rice, buckwheat, corn, soy, amaranth flour for children with celiac disease.