Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу комплексів рослинних екстрактів на процеси інгібування окиснювальних станів олій
    (2016) Гулевата, Марина Анатоліївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    На сьогодні у виробництві рослинних олій важливим питанням є збереження їхніх нативних корисних компонентів та забезпечення стабілізації ліпідів щодо окиснювального псування. Today in the production of vegetable oils, an important issue is the preservation of their native useful components and the stabilization of lipids relative to oxidative damage.
  • Ескіз
    Документ
    Нові інструментальні методи оцінювання органолептичних показників молока
    (2016) Максименко, Марія Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Молоко є їжею, яку приготувала для людини сама природа. У цьому продукті є всі необхідні речовини, що забезпечують нормальну життєдіяльність людини від самого народження і до глибокої старості. Корисні властивості молока та молочних продуктів не можна недооцінювати. Жодна їжа не може зрівнятися з молоком за хімічним і біохімічним складом. Milk is a food which is prepared for human nature itself. This product has all the necessary substances to ensure the normal functioning of a person from birth to old age. Useful properties of milk and dairy products can not be underestimated. No food can not be compared with milk on the chemical and biochemical composition.
  • Ескіз
    Документ
    Використання борошна з біоактивованого зерна сочевиці у виробництві борошняних виробів
    (2016) Сорокіна, Катерина Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Провідне значення для нормальної життєдіяльності людини має достатнє надходження повноцінних білків у складі добових раціонів. Білки приймають участь в обмінних процесах та забезпеченні організму енергією на відтворення основних структур та речовин. The leading values for normal human life has adequate intake of high-grade protein in the composition of daily rations. The proteins involved in metabolic processes and providing the body with energy for reproduction of structures and materials.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження бактеріостатичних властивостей соняшникової олії, обробленої софорою японською
    (2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, проявляє бактеріостатичну дію відносно до Еscherichia coli та Staphylococcus Aureus. Це свідчить про можливість її використання з метою пригнічення життєдіяльності патогенної мікрофлори та підвищення терміну зберігання харчових продуктів. Sunflower oil, processed fruits of Sophora Japanese manifests bacteriostatic effect against Escherichia coli to and Staphylococcus Aureus. This suggests the possibility of its use in the inhibition of pathogenic life and increase the shelf life of foods.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості напою на основі молочної сироватки
    (2015) Шляхтова, Анастасія Володимирівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Забезпечення споживачів якісними харчовими продуктами є проблемою усіх розвинених країн світу. На сьогодні розроблюється багато функціональних напоїв на основі сироватки, до складу яких вводять різні натуральні рослинні соки. Напої на сироватці є доступними за ціною для більшої частини населення. Providing consumers with quality food is a problem of all developed countries. Today is developed many functional beverages based on whey, which is injected into the various natural vegetable juices. Drinks in serum is affordable for most people.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників безпеки продукту з волоського горіха
    (2015) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дефіцит білків у раціоні - одна з основних проблем сучасного харчування. Одним із шляхів ліквідації цієї проблеми є використання білкової сировини рослинного походження у виробництві харчових продуктів. Deficiency of protein in the diet - one of the main problems of the modern diet. One way to eliminate this problem is to use vegetable protein materials in food production.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних олій підвищеної біологічної цінності у закладах ресторанного господарства
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Запропонована технологія забезпечує не тільки більш повний перехід у олію з рослинної сировини гідрофільних біологічно активних речовин, а й речовин середньої полярності, що дозволяє отримати новий продукт з поліпшеними властивостями. The proposed technology provides not only a complete shift in oil of plant material hydrophilic bioactive substances and substances and medium polarity, which provides a new product with improved properties.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстрагування гібіскуса
    (2015) Хома, Оксана Миколаївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Харчування - один із найважливіших чинників, що визначають стан здоров'я населення. З кожним днем все більш поширеними стають функціональні продукти, призначені для регулярного вживання у складі щоденного харчового раціону. Food - one of the most important factors determining the state health. Every day more and more common are functional products intended for regular use as a part of daily food diet.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу НВЧ-обробки на якість олії з волоського горіха
    (2012) Демчина, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Ковальчук, І. С.; Михальчук, Дарина Миколаївна
    У результаті проведених досліджень встановлено, що ефективність вилучення олії залежить від підготовки горіхів. НВЧ-обробка зволожених горіхів сприяє вилученню олії і дозволяє збільшити її вихід на 30 %. As a result of studies found that the efficiency of extraction of oil depends on the preparation of nuts. Microwave wet processing of nuts contributes to seizure oil and can increase its output by 30%.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання софори японської для збагачення олієжирових продуктів
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна
    Використання софори японської в олієжировій промисловості в якості антиоксиданта дозволить покращити якісний склад жировмісних продуктів. Use of Sophora Japanese in oil and fat industry as antioxidants will improve the quality of the fat-containing products.