Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Досвід проведення пробної флокуляції для покращення роботи колонної станції знезалізнення
    (2022) Чарний, Дмитро Володимирович; Чернова, Наталія Миколаївна
    Проведено пробну флокуляцію проаерованої води зі свердловини за допомогою флокулянтів марки Zetag®. Досліджено вплив флокулянтів з метою прискорення укрупнення колоїдів Fe3+ у вигляді Fe(OH)3 до розмірів, які будуть забезпечувати їх ефективне затримання в міжзерновому просторі фільтрувального завантаження, як для катіонних, так і для аніонних флокулянтів, а також з їх поєднанням.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв
    (2021) Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія Миколаївна
    Запропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.
  • Ескіз
    Документ
    Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв
    (2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Карпович, Інна Віталіївна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Досліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації. Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання природних сорбентів у технології підготовки води для отримання безалкогольних напоїв
    (2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    На основі експериментальних досліджень щодо видалення сполук загального заліза, йонів твердості, органічних речовин із водопровідної води створено наукові засади глибокого знесолення води екологічно сприятливими методами. Проведено дослідження ефективності застосування АВ з каталітичними властивостями Centaur для доочищення водопровідної води від сполук заліза та вільного залишкового хлору для виробництва безалкогольних напоїв за високих швидкостей пропускання.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив показників води на якість алкогольних напоїв
    (2021) Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Лужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія підготовки фасованої води
    (2021) Алєксєєв, Олександр Сергійович; Шекера, Аліна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Сировина для виробництва – вода із двох артезіанських свердловин, що розміщені на території підприємства, 50 та 52 м, відповідно. В найсучаснішій системі водопідготовки вода проходить 10-ти стадійну систему очищення через станцію подачі, розподіл води, аерацію, систему каскадної фільтрації та знезараження води, досягаючи надзвичайної м'якості і кришталевої чистоти, абсолютної безпеки і екологічності.
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоїв
    (2021) Ладняк, Людмила Олександрівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Органолептичні властивості безалкогольних напоїв на основі мінеральної води залежать від іонно-сольового складу і співвідношення в ньому аніонів (гідрокарбонатів, сульфатів, хлоридів) і катіонів (кальцію, магнію, натрію). Смак безалкогольним напоям надають солі, що формують склад мінеральних вод, погіршення смакових якостей безалкогольного напою можуть викликати і присутні в мінеральній воді органічні речовини.