Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні аспекти підготовки сировини й очищення модифікованих олій і жирів у системі КТІОЛ-І
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна; Шкаруба, С. М.
    У харчовій і косметичній галузях промисловості актуальним є вирішення задач щодо проблеми ресурсоенергозбереження й імпорт заміщення олієжирової і ліпідовмісної сировини, функціональних добавок і композицій. In the food and cosmetic industries topical problem solving on the issue of import substitution and resursoenerhozberezhennya oil and fat and lipidovmisnoyi materials, functional additives and compositions.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика складу пресової ріпакової олії сучасних сортів насіння ріпаку
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Гречка, Г.; Шкаруба, С. М.
    Низько-ерукова ріпакова олія належить до групи харчових, використовується в натуральному вигляді як салатна, у складі кулінарних жирів і маргарину, а також для технічних цілей. Сучасні сорти ріпаку характеризуються низьким вмістом ерукової кислоти в олії та низьким вмістом глюкозинолатів. Опубліковано дані, що жирнокислотний склад такої олії ріпаку суттєво відрізняється від олії, що міститься в насінні високоерукових сортів. Low-Erucic rapeseed oil belonging to the group of food used in kind as salad, as part of cooking fats and margarine, as well as for industrial purposes. Modern varieties of rape are characterized by low content of erucic acid in oils and low in glucosinolates. Published data fatty acid composition of the oil rapeseed oil is significantly different from that contained in the seeds vysokoerukovyh varieties.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення воскоподібних речовин в оліях методом газової хроматографії
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Голубець, Ольга В.; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Шкаруба, С. М.
    Визначення масової частки воскоподібних речовин є невід'ємною складовою в процесі контролю якості вимороженої соняшникової олії, і регламентується ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови». Крім того, вміст восків є одним з показників, що використовуються для встановлення виду оливкової олії (першого віджиму або екстракційної). Тому удосконалення методу визначення воскоподібних речовин належить до актуальних задач. Determination of the mass fraction of waxy substances are an integral part in process quality control winterized sunflower oil, and regulated ISO 4492: 2005 "Sunflower. Specifications. "In addition, the wax content is one of the indicators used to establish the type of olive oil (first pressing or extraction). Therefore, improvement of the method for determining waxy substances belonging to the current problems.
  • Ескіз
    Документ
    Фракціонування ріпакової макухи ситовим методом
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Шкаруба, С. М.
    Ріпакове харчове борошно як високобілковий компонент дозволить підвищити харчову і біологічну цінність харчових продуктів. Rapeseed meal as high protein food ingredient will improve the nutritional and biological value of foods.