Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту делікатесної продукції з нетрадиційної м’ясної сировини
    (2015) Гагач, Іван Ігоревич; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Пешук, Людмила Василівна
    Харчування населення - найважливіша соціальна проблема в усі часи. Від повноцінності харчування людини залежить його життєдіяльність, стан здоров'я і тривалість життя. Населення нашої країни щороку відчуває дефіцит білка в раціоні, що негативно позначається на рівні життя. За тривалістю життя Україна посідає 61-е місце в світі [Представництво ООН в Україні]. Причиною такого становища є відсутність концепції виробництва продукції тваринництва, незадовільне використання генетичного потенціалу, слабка кормова база, недостатня увага до розвитку галузі тваринництва. В умовах ринкової економіки провідне місце у виробництві харчових продуктів тваринного походження повинні займати ресурсозберігаючі технології. Nutrition - an important social problem at all times. From the usefulness of human nutrition depends on its ability to health and life expectancy. The population of our country every year is deficient protein in the diet, which affects the quality of life. Over the lifetime Ukraine occupies 61st place in the world [United Nations in Ukraine]. This situation is no concept of animal production, poor use of genetic potential, poor food supply, lack of attention to the development of the livestock industry. In a market economy leading position in the production of food of animal origin must take resource-saving technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біокорегуючих м’ясопродуктів
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Штик, Ірина Іванівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Гавалко, Юрій Вікторович
    Сучасне уявлення про кількісний і якісний склад раціонів відображено в концепції збалансованого харчування. М'ясо є одним із продуктів, що максимально забезпечує фізіологічну потребу організму в незамінних речовинах. Унікальність м'яса полягає в збалансованості амінокислотного складу білків, наявності біоактивних речовин, енергоємності та високій засвоюваності. З м'яса можна приготувати тисячі різних страв, задовольнивши запит любого гурмана. Недостатнє або незбалансоване харчування призводить до порушення функцій організму, появи різних захворювань. ФАО/ВООЗ визначила 5 найбільш значущих захворювань, викликаних нестачею харчових речовин в організмі. The modern idea of ​​the quantity and quality of rations reflected in the concept of a balanced diet. Meat is one of the products that provides maximum physiological body's need for essential substances. The uniqueness of meat is to balance the amino acid composition of proteins, the presence of bioactive substances, energy and high digestibility. The meat can be cooked a thousand different dishes, satisfying the request of any gourmet. Inadequate or unbalanced diet leads to dysfunction of the body, the emergence of various diseases. FAO / WHO has identified 5 most important diseases caused by lack of nutrients in the body.
  • Ескіз
    Документ
    Стан і перспективи розвитку виробництва органічної продукції в Україні
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Штик, Ірина Іванівна; Іванова, Тетяна Миколаївна
    Розвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг. Інтенсифікація сільського господарства має негативний вплив на навколишнє середовище, виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе.Тому органічне сільське господарство має екологічні переваги, а саме скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану. Дослідження стану та розвитку органічного виробництва в нашій країні обумовлює актуальність обраної теми, не зважаючи на наявність значного теоретичного доробку з цієї теми. Development of organic farming is still relevant today due to a number of obvious environmental, economic and social benefits. Intensification of agriculture has a negative impact on the environment, depleting natural resources without driving agricultural production nemozhlyve.Tomu organic farming has environmental benefits, namely to reduce emissions of carbon dioxide, nitrous oxide and methane. Research status and development of organic production in our country determines the relevance of the chosen topic, despite the presence of significant theoretical achievements in this area.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біокорегуючих м'ясопродуктів для мінімізації виникнення випадків аліментарнозалежних патологій здоров'я населення України
    (2014) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Киричок, Л. М.
    Згідно з Концепцією державної політики в області здорового харчування населення України для зниження в харчових раціонах дефіциту і усунення дисбалансу нутрієнтів розроблюються натуральні продукти харчування функціонального призначення. Фізіологічно функціональні харчові інгредієнти, які використовують для їх виробництва дозволяють виготовляти продукти, регулярне споживання яких сприяє збереженню здоров'я і зниженню ризику розвитку аліментарнозалежних патологій, таких як анемія, цукровий діабет, ожиріння, серцево-судинні і алергічні захворювання. According to the concept of public policy in the field of healthy nutrition population of Ukraine to reduce the deficit in the diet and eliminate imbalance of nutrients processed natural foods functionality. Physiologically functional food ingredients used for their production can produce food, regular consumption which contributes to maintaining health and reducing the risk of alimentarnozalezhnyh abnormalities, such as anemia, diabetes, obesity, cardiovascular disease and allergic diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції формування інноваційних продуктів з оленини
    (2013) Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Штик, Ірина Іванівна
    Аналіз літературних джерел дав можливість зробити висновок про підвищену зацікавленість людей до оленини як нової сировини м'ясної галузі. Метою наших досліджень було провести порівняльний аналіз хімічного складу оленини з традиційними видами - яловичиною, кониною, бараниною, свининою, вивчити його харчову і біологічну цінність для подальшої розробки спеціальних продуктів із заданим хімічним складом. Дослідивши хімічний склад шинок з оленини встановлено, що вони характеризуються більш високою харчовою цінністю в порівнянні з аналогічним продуктом з яловичини. Мікробіологічні показники варено-копчених продуктів з оленини відповідали вимогам безпечності СанПиН 2.3.2.1078-01. При термічній обробці продуктів з оленини спостерігається зменшення вологозв'язувальної здатності білків, із-за більш тонкої структури м'язових волокон оленини. The analysis of literary sources allowed to make a conclusion about the increased interest of people to the venison as the new raw materials of the meat industry. The aim of our research was to conduct a comparative analysis of the chemical composition of venison with the traditional kinds of - beef, кониной, mutton, pork, to study its nutritional and biological value for the further development of special products with given chemical composition. Having investigated the chemical composition of the Shinok of venison established that they are characterized by a high nutritional value compared with the same product from beef. Microbiological indicators of boiled-smoked products from venison meet the safety requirements of SanPiN 2.3.2.1078-01. For thermal processing of products of venison there is a reduction of влагосвязывающей ability of proteins, because of the more fine structure of muscle fibers venison.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування та вивчення можливості використання м’яса дикого кабана в технології м’ясопродуктів
    (2012) Пешук, Людмила Василівна; Штик, Ірина Іванівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна
    Ринок вносить серйозні корективи в процес виробництва, ставлячи все нові і нові завдання перед виробниками, створюючи нові технології та розширюючи асортимент. Виробництво делікатесної продукції залежить від вартості сировини. Одним із перспективних напрямків може стати виробництво продукції з нетрадиційних видів сировини - диких тварин. Метою роботи було дослідити хімічний склад, показники якості та безпеки м’яса дикого кабана, вміст холестерину, водорозчинних вітамінів, мінеральних елементів, амінокислотний та жирнокислотний склад. Встановлено, що м’ясо дикого кабана в порівнянні з традиційними видами сировини має підвищений вміст білку (22,1±0,9 %), низький вміст ліпідів, достатню кількість вітамінів групи В (особливо В3) та мінеральних елементів, зокрема калію, натрію, магнію, кальцію, цинку і заліза. The market makes serious amendments in the process of production, putting all new and new challenges for producers, creating new technologies and expanding the range of. Production of delicacy products depends on the cost of raw materials. One of the promising directions can be the production of non-traditional kinds of raw materials are wild animals. The aim of the work was to investigate the chemical composition, the indices of the quality and safety of meat of a wild boar, cholesterol, water-soluble vitamins, mineral elements, amino acid and fatty acid composition. It is established, that the meat of wild boar in comparison with the traditional kinds of raw materials has increased content of protein (22,1 minus 0.9 %), low content of lipids, a sufficient number of b-group vitamins (especially B3) and mineral elements including potassium, sodium, magnesium, calcium, zinc and iron.