Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки
    (2024) Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Діапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продукту
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва жареної продукції способом з електроконтактним нагріванням для підприємств харчування готельно-ресторанного бізнесу
    (2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Важливим завданням для дослідників є створення неенергоємних прийомів виробництва кулінарних виробів, зокрема жарених м'ясних кулінарних виробів. Найбільш простим та ефективним методом, на основі якого можливо розробити відповідні технологічні прийоми є ЕКН, перевагою якого є генерація внутрішньої енергії за об’ємом продукту. Запропонований спосіб теплової обробки з ЕКН може використовуватись на підприємствах харчування готельно-ресторанного бізнесу для таких технологічних прийомів, як смаження, запікання та випікання.
  • Ескіз
    Документ
    Synthesis of functional mechatronic modules in a system of packaging machines
    (2023) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Tokarchuk, Serhii; Gavva, Oleksandr M.; Zaporozhets, Oleksandr
    The process of creating a packaging machine for a flow-processing system consists of separate stages: the first - a clear definition of technological functions of the equipment and description of the operating conditions of the packaging machine; the second - the search for principles of construction and organization of the structure of the packaging machine for a particular type of food product; the third - the creation of a pilot technical project, evaluation of the main criteria and parameters to ensure all necessary requirements for operation.
  • Ескіз
    Документ
    Rerspective method of cleaning water from toxic substances
    (2020) Pashchenko, Bohdan
    The author proposes a promising method of wastewater treatment from toxic pollutants. It involves the combined decontamination from ions of heavy and non-ferrous metals in conditions of hydrodynamic cavitation. Further purification was realized out by ultrafiltration on modules with ceramic membranes. The expediency of this method is substantiated and their results are given in comparison with typical cleaning technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем
    (2020) Пащенко, Богдан Сергійович
    Розроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання поведінки пористого каркасу фільтрувального елементу при мембранному розділенні рідких дисперсних систем
    (2020) Пащенко, Богдан Сергійович
    За допомогою імітаційного моделювання отримано числові значення розподілу пористості фільтрувального елементу під дією експлуатаційного навантаження. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях, шляхом врахування апаратурно-технологічних режимів їх роботи.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізаційні розрахунки мембранного обладнання
    (2020) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович
    У матеріалі показано, що основними задачами оптимізаційних розрахунків мембранного обладнання є вибір основних технологічних параметрів процесу гідродинамічного режиму течії розчину, тиску і температури всередині мембранного модуля, теоретичного розрахунку продуктивності та гідравлічного ККД. Це дозволяє підвищити ефективність виробництва для різних типів харчових підприємств.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір оптимальних режимів різання з метою підвищення точності оброблюваних отворів
    (2020) Бойко, Юрій Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі запропоноване імітаційне моделювання тапроведений комп’ютерний аналіз дозволяють здійснити підбір оптимальних режимів оброблення різанням, що дозволяє підвищити точність оброблення та досягти високої якості поверхні готового виробу.
  • Ескіз
    Документ
    Модернізація різального комплекту вовчка для підвищення його довговічності
    (2021) Козленко, Кирило Ігорович; Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    Запропонована розробка по модернізації запропонованої модернізації вовчка та її впровадження дозволяє зменшити витрати та собівартість ручної праці, затрати на експлуатацію та ремонт обладнання, а також отримати значний економічний ефект при випуску якісної готової продукції вітчизняного харчового виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення процесу доочищення стоків спиртових виробництв з використанням мембранних технологій
    (2021) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    У матеріалі розроблено апаратурно-технологічна схему, що дозволяє підвищити ступінь очищення стічних вод підприємства на 15%.