Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Вектори розвитку сучасної харчової промисловості: традиції і новаторство(2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Михайлова, Раїса ВасилівнаПерсоналізоване харчування – це використання даних про генетичний склад організму, мікробіом, спосіб життя та стан здоров’я людини для створення індивідуальних дієтичних рекомендацій, спрямованих на оптимізацію здоров’я, когнітивних функцій, фізичної форми та запобігання хворобамДокумент Проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України(2023) Гарастовська, Альона Вікторівна; Пєтухова, Ольга МихайлівнаПроаналізовано проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України. Охарактеризовано стан молочного скотарства та переробної промисловості. Проаналізовано обсяги експортно-імпортних операцій. Акцентовано увагу на руйнуванні ланцюжків реалізації молока-сировини, готової продукції, цілих молочно-товарних ферм та молокопереробних заводів. Виділено основні проблеми для підприємств молочної галузі на сучасному етапі. Зароблено висновок, що проблеми у молочній галузі є досить масштабними та багатоплановими, і обумовлені не тільки особливостями галузі, а й великою кількістю зовнішніх та внутрішніх факторів. Обґрунтовано, що для вирішення проблем підприємств молочної галузі необхідні інвестиції та підсилення державної підтримки. The problems and prospects of the development of the dairy industry of Ukraine are analyzed. The state of dairy farming and processing industry is characterized. The volumes of export-import transactions were analyzed. Attention is focused on the destruction of chains of sales of raw milk, finished products, entire dairy farms and milk processing plants. The main problems for dairy enterprises at the current stage are highlighted. It was concluded that the problems in the dairy industry are quite large-scale and multifaceted, and are caused not only by the specifics of the industry, but also by a large number of external and internal factors. It is substantiated that investments and strengthening of state support are necessary to solve the problems of dairy enterprises.Документ Проблеми підприємств молочної промисловості в умовах війни(2022) Дунда, Світлана Петрівна; Борисов, Денис ОлеговичРозглянуто основні проблеми функціонування підприємств молочної промисловості в умовах війни. Особлива увага приділена державній підтримці таких підприємств щодо створення умов для їх діяльності для забезпечення продовольчої безпеки країни. The main problems of the functioning of dairy industry enterprises in wartime conditions are considered. Special attention is paid to the state support of such enterprises in order to create conditions for their activities to ensure the country's food security.Документ Проблеми розвитку вітчизняних підприємств молочної промисловості(2021) Страшинська, Лариса Володимирівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сімкін, Давід ОлександровичВизначено основні напрями реформування вітчизняного АПК, а також низку проблем для молокопродуктового підкомплексу. Окреслено шляхи їх вирішення в аспекті впровадження інноваційних технологій організації та управління виробництвом, вдосконалення виробничо-економічних відносин з виробниками молока, підвищення якості сировини. Наголошено на підвищенні ролі держави в регулюванні ринку молока та молочної продукції. The main directions of reforming the domestic agro-industrial complex have been identified, as well as a number of problems for the dairy subcomplex. The ways of their solution in the aspect of introduction of innovative technologies of organization and management of production, improvement of production and economic relations with milk producers, improvement of quality of raw materials are outlined. Emphasis is placed on increasing the role of the state in regulating the milk and dairy products market.Документ Вторичные ресурсы молочной промышленности: пути использования(2020) Сулейко, Татьяна Леонидовна; Семенова, Елена Ивановна; Бублиенко, Наталья АлександровнаОхарактеризованы основные вторичные материальные ресурсы молочной промышленности. Приведенные их показатели качества и безопасности. Особое внимание уделено проблеме использования сыворотки, которая имеет очень высокие показатели ХПК. Проанализирована текущая ситуация с их использованием. Указанные возможные способы утилизации. The main secondary material resources of the dairy industry are characterized. Their indicators of quality and safety are given. Particular attention is paid to the problem of using serum, which has a very high HSC. The current situation with their use is analyzed. Possible ways of utilization are outlined.Документ Природоохранная биотехнология: решение проблемы утилизации стоков маслосырзавода(2020) Сулейко, Татьяна Леонидовна; Семенова, Елена Ивановна; Бублиенко, Наталья АлександровнаОхарактеризовані стічні води маслосирзаводу. Запропоноване анаеробно-аеробне очищення цих стічних вод. Досліди проводились при різних дозах завантаження, в термофільному режимі. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану. Для доочищення використовувалась аеробна ферментація. The wastewater of the butter and cheese factory is characterized. Anaerobic-aerobic treatment of these wastewaters is proposed. The experiments were performed at different loading doses, in thermophilic mode. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content. Aerobic fermentation was used for purification.