Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 70
  • Ескіз
    Документ
    Просо як один із видів безглютенових зернових культур
    (2023) Побрусило, Марина Володимирівна; Івчук, Надія Павлівна
    Одним із способів вирішення проблеми розширення асортименту безглютенової продукції є використання нових видів сировини. Аналіз хімічнного складу сучасних сортів проса, які вирощуються на території України показав, що: просо є джерелом харчових волокон, білку та мінеральних речовин. Має відносно низький вміст жиру та високого вмісту крохмалю. Отже, пщоно є перспективною сировиною для створення функціональних безглютенових продуктів. А найкращим сортом серед проаналізованих можна вважати – «Королівське». Самей цей сорт має відносно збалансований склад нутрієнтів
  • Ескіз
    Документ
    Міжнародне та державне право захисту дитинства в часи війни
    (2023) Івчук, Надія Павлівна
    Метою даної роботи є висвітлення питання захисту дітей на територія України з різним правовим статусом. Основним законом, що регулює ситуацію з дітьми в умовах збройних конфліктів є Закон України «Про охорону дитинства» – основний закон України
  • Ескіз
    Документ
    Вігна – цінна зернобобова культура
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна Анатоліївна
    Нами досліджено боби вігни кущової та спаржевої. Плоди вігни кущової та спаржевої виростають до 5 м у висоту. Вузькі видовжені стручки світлого кольору. Насіння - дрібне, овальної форми. Досліджено загальний вміст білка, харчових волокон, пектинів у бобах вігни. Вігна та продукти її перероблення, як джерело повноцінного білка, вітамінів, харчових волокон, мінеральних речовин, необхідні для вегетаріанських та веганських дієт, а також для харчових раціонів спеціального призначення та оздоровчого спрямування. Використання бобів вігни у технології продуктів оздоровчого призначення дасть можливість розширити асортимент виробів та підвищити їх харчову цінність
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідротермічного оброблення зерна тритикале на комплекс вітамінів групи В
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна
    Досліджено вплив режиму гідротермічного оброблення – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год на зміну вітамінного комплексу у зерні тритикале.. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст вітамінів групи В у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази. Біологічно активоване зерно тритикале доцільно використовувати для виготовлення оздоровчих, функціональних та лікувально-профілактичних продуктів
  • Ескіз
    Документ
    Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей
    (2023) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чай
  • Ескіз
    Документ
    Особливості харчування дітей з алергією до білків коров’ячого молока
    (2024) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Охарактеризовано причини поширеності харчових алергії, наведено особливості харчування дітей з алергією до білків коров’ячого молока
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичний аналіз композицій фіточаів «Пори року»
    (2024) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами розроблено оригінальні фітокомпозиції на основі традиційних видів лікарської та харчової рослинної сировини, притаманної для українських широт. Згідно органолептичної оцінки фіточаїв, данні напої мають прийнятні показники. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Сировина була підібрана з урахуванням відповідності певним потребам людини, які збільшуються у різні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий, протизапальний та загальноміцнюючий ефект, весняний – вітамінний, легкий та ароматний, імуностимулюючий; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – має заспокійливу, протизапальну та імуностимулюючу дію
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Перспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основі
  • Ескіз
    Документ
    Damage of soils by military actions and prospects оf their research and restoration
    (2023) Babikova, Kateryna; Mikhalevska, Tetiana; Bereza-Kindzerska, Ludmyla; Bazhay-Zhezherun, Svitlana
    The types of negative impact of military actions on the ecological condition of soils are considered. Directions and sequence of soil condition study in the post-war period are determined. Stages and methods of restoration of war-damaged soils are outlined
  • Ескіз
    Документ
    Зернові батончики оздоровчого призначення на вітчизняному ринку
    (2024) Федько, Світлана Олександрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    В Україні з кожним днем збільшується попит на зернові батончики оздоровчого призначення, оскільки це корисний і доволі швидкий перекус, який може надати насиченість для організму енергією на певний проміжок часу. Окрім того, зернові батончики є джерелом біологічно активних сполук – вітамінів, мінеральних речовин, харчових волокон тощо. Розширення асортименту зернових батончиків та впровадження їх у виробництво є актуальним завданням харчової індустрії