Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Методологія розробки методики визначення залишкової кількості ацетону в харчовому лецитині
    (2023) Голубець, Ольга В.; Левчук, Ірина Володимирівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    В науково-методичній лабораторії хроматографічних досліджень ДП "ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" розроблено методику виконання вимірювань масової частки ацетону в харчових продуктах та продуктах переробки олійних культур (фосфатидних концентратах, лецитині, шроті, макусі та ін.) методом газорідинної хроматографії з парофазним пробовідбірноком. Метод виконання вимірювань базується на десорбції ацетону при нагріванні зразка продукції за відповідної температури у закритому флаконі. Масова частка ацетону розраховується за градуювальною характеристикою залежності площі хроматографічного піку від масової частки ацетону в градуювальних зразках. Розроблена методика надає можливість здійснення контролю технологічного процесу при виробництві харчового знежиреного лецитину
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимів сушіння насіння ріпаку
    (2021) Пазюк, Даша Вадимівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Демидова, Анастасія Олександрівна
    Запропонована низькотемпературна технологія сушіння насіння ріпаку, яка дає можливість знизити енергетичні витрати на процес та зменшити вплив температури на матеріал. Дослідження режимів низькотемпературного сушіння виконувалось на лабораторному конвективному стенді в Науково–дослідному інституті технічної теплофізики НАН України (м. Київ) та передбачало одночасне знімання даних температури теплоносія, часу процесу та маси матеріалу.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості переробки насіння олійних культур із одержанням білкових продуктів
    (2012) Носенко, Тамара Тихонівна
    Кормова та харчова цінність ріпакової макухи та шроту залежить від вмісту тіоглюкозидів. Проведений нами аналіз сучасних сортів та гібридів ріпаку свідчить про незначний вміст цих речовин в них, що дає можливість використовувати макуху і шрот як для кормів, так і для виробництва харчових білків. Наші дослідження свідчать також, що одержаний білковий ізолят із ріпакового шроту має високі технологічні властивості і містить незначну кількість тіоглюкозидів. Feed and food value meal and rapeseed meal depends on the content tiohlyukozydiv. Our analysis of modern varieties and hybrids of rape indicates a negligible content of these substances in them, which makes it possible to use meal and meal for feed and for the production of food proteins. Our studies also show that the resulting protein isolate with rapeseed meal has high technological properties and contains a small amount tiohlyukozydiv.