Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Екологічний та природно-кліматичний ризики забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2014) Скопенко, Наталія Степанівна
    Формування стійкої системи продовольчої безпеки країни не можливо без ефективного розвитку агропромислового комплексу. Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва. В сучасних умовах господарювання та з урахуванням особливостей виробничого циклу в АПК все більшої уваги потребують екологічний та природно-кліматичний ризик, що обґрунтовує рівень безпеки харчових продуктів та екологізації виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження тенденцій змін у харчуванні
    (2014) Федулова, Ірина Валентинівна
    Одним з індикаторів продовольчої безпеки країни є визначення питомої ваги витрат на продукти харчування в сукупних витратах домогосподарств, вона не повинна перевищувати 60%. При цьому значенні наступає критична межа використання сукупного доходу господарств. В 2000-2001 роках спостерігалось критичне значення цього показника, після цього спостерігалася спадна тенденція до 2008 року, де значення цього індикатора набуло найменшого значення - 48,8%, і подальше незначне зростання.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення продовольчої безпеки підприємствами молочної галузі України
    (2014) Якимчук, Тетяна Володимирівна
    Проблеми забезпечення продовольчої безпеки з кожним роком набувають все більшої актуальності у зв'язку з поступовим вичерпанням природних ресурсів на фоні поступового зростання чисельності населення планети. В цих умовах важливим завданням для кожної країни є забезпечення раціонального харчування і здоров'я нації сьогодні і в майбутньому, підвищення соціально-економічного добробуту кожного громадянина через використання відповідних важелів впливу на діяльність підприємств різних галузей.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична цінність раціону як характеристика досягнення продовольчої безпеки
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    На думку науковців існують три основні складові продовольчої безпеки: наявність харчування, доступність харчових продуктів (можливість придбати харчування), достатня кількість корисних речовин в харчуванні.
  • Ескіз
    Документ
    La sécurité alimentaire
    (2014) Nosenko, Natalia
    La sécurité alimentaire a été récemment mise à mal par le fromage à la listéria, le poulet à la dioxine, les rillettes pas très fraîches, les poissons mazoutés par l'Erika, la crise de la vache folle, l'épizootie de fièvre aphteuse et le développement des OGM (organismes génétiquement modifiés). La confiance des Français quant au contenu de leur assiette bat de l'aile. Ils ne savent plus à quel saint se vouer pour se nourrir sainement.
  • Ескіз
    Документ
    Устойчивое развитие: продовольственная безопасность
    (2014) Кундеева, Галина Алексеевна
    Рассмотрена проблема решения продовольственной безопасности исходя из концепции устойчивого развития. Проанализировано состояние продовольственного обеспечения страны с количественной и качественной стороны фактического потребления продуктов питания как фактора здоровья нации. Considered is the problem of solving the food security based on the concept of sustainable development. Analyzed is the state of food provision of the country with quantitative and qualitative surveys of actual food consumption. as a factor of the health of the nation.
  • Ескіз
    Документ
    Социальная ответственность государства в контексте решения продовольственной безопасности
    (2013) Кундеева, Галина Алексеевна
    Рассмотрена социальная ответственность государства в решении проблемы продовольственной безопасности Украины, показана необходимость снижения уровня дифференциации доходов населения, определены основные задачи. Social responsibility of the state in the decision of problem of food safety of Ukraine is considered, the necessity of decline of level of differentiation of profits of population is rotined, basic tasks are certain.
  • Ескіз
    Документ
    Управление продовольственной безопасностью на макроуровне
    (2012) Кундеева, Галина Алексеевна; Адреюк, Наталья Викторовна
    Проанализировано различные уровни продовольственной безопасности, указаны соответствующие экономические субъекты и способы решения проблем. Analyzed different levels of food security, identifies the economic actors and ways of solving problems.
  • Ескіз
    Документ
    Социально-экономический аспект продовольственной безопасности
    (2013) Кундеева, Галина Алексеевна
    Исследовано сущностное содержание категории «продовольственная безопасность» и определено главенствующее положение социально-экономического аспекта. Указано на необходимость повышения покупательской способности населения. Investigated the essential content of the category "food security" and defined the dominant position of socio-economic aspects. The need to increase the purchasing power of the population.
  • Ескіз
    Документ
    Consumer basket - paradox of ukrainian economy
    (2013) Sakhnenko (Tikhonova), Anastasia
    The paper analyses the problem of exictance of consumer basket in Ukraine, which is «old-fashioned» and does not meet modern standarts of living in Ukraine. National security of a region or a diswtrict, as well as whole country, depends on the food security of this country. So, today the issue of food security becomes increasingly important and requires closer attention. Current problems in this area is existence of "old-fashioned" consumer basket, which does not meet modern standards of living in Ukraine and in accordance with applicable law can not be considered as legitimate. Existing basket is unable to meet the actual needs of the population and requires immediate review by the government. In society there is a perception: "If eat in accordance with the standards of the consumer basket, it is the easiest way to get to the hospital with a diagnos of "exhaustion"".