Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика біологічної цінності екстракту кропиви як компоненту смузі(2024) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лико, Мирослава БогданівнаБуло проведено оцінювання біологічної цінності білку екстракту кропиви. Встановлено, що білок належить до повноцінного, оскільки містить всі незамінні амінокислоти. Лише дві з них є лімітованими, тобто мають амінокислотний скор, який менший за 100%. Такими амінокислотами є метіонін+цистин (перша лімітована амінокислота з мінімальним амінокислотним скором 80,9%), а також триптофан. Коефіцієнт утилітарності білку, тобто рівень його засвоєння в організмі, становить 74%, що є досить високим значенням для білку рослинного походження. Масова частка незамінних амінокислот, які використовуються в організмі не раціонально, складає 12,6%. Оптимальним є співвідношення між метіоніном та триптофаном, яке становить 1:3,1 при нормативному значенні 1:3.Проведені дослідження підтвердили високу біологічну цінність білку екстракту кропиви та доцільність його використання у складі смузі оздоровчої діїДокумент Використання комбучі та насіння чіа у технологіях ресторанного господарства(2023) Дулька, Ольга Степанівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаПроведено дослідження можливості використання ферментованого напою –комбучі та насіння чіа, як основи для смузі в закладах ресторанного господарства. Research was conducted on the possibility of using a fermented drink - kombucha and chia seeds as a basis for smoothies in restaurants.Документ Біологічна цінність зеленого смузі з хлорелою(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Куделко, Альона ОлександрівнаУ роботі встановлено оптимальну рецептуру зеленого смузі з хлорелою, який має високі показники біологічної цінності білку. Скор першої лімітованої незамінної амінокислоти зростає на 30%, коефіцієнт утилітарності білку, тобто рівень його засвоєння, підвищується на 23% і досягає 82%. Масова частка амінокислот, які використовуються нераціонально, у продукті стає меншою на 17,3%. Регулярне споживання функціонального смузі з хлорелою сприятиме зміцненню імунітету; виведенню токсинів та важких металів; компенсації наслідків стресу; покращенню пам'яті; подовженню молодості організму людини. The work established the optimal recipe for a green smoothie with chlorella, which has high indicators of the biological value of protein. The score of the first limited essential amino acid increases by 30%, the utilitarian coefficient of the protein, i.e. the level of its assimilation, increases by 23% and reaches 82%. The mass share of irrationally used amino acids in the product becomes smaller by 17.3%. Regular consumption of a functional smoothie with chlorella will help strengthen immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; improving memory; prolonging the youth of the human body.Документ Використання насіння льону при створенні напоїв оздоровчого призначення(2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Чемелєва, Юлія МихайлівнаНасіння льону може бути ефективно використане при створенні безалкогольних напоїв оздоровчого призначення, таких як рослинні замінники (аналоги) молока або смузі. В роботі запропонований спосіб отримання рослинного замінника молока з насіння льону шляхом його подрібнення та екстрагування. Емульсія білку і поліненасичених жирних кислот у воді, яка при цьому утворюється, за вмістом сухих речовин близька до показників тваринного молока. В роботі розроблена рецептура смузі з додаванням насіння льону. Встановлено, що такий продукт належить до категорії напоїв функціонального призначення, для яких рівень забезпечення добових потреб у нутрієнтах має бути у межах 10…50%. Споживання такого напою буде сприяти зміцненню імунітету, покращувати роботу шлунково-кишкового тракту, бадьорити, підтримувати красу і молодість та надавати позитивний вплив на функціонування всього організму людини. Flax seeds can be effectively used in the creation of soft drinks for health purposes, such as vegetable substitutes (analogues) of milk or smoothies. The paper proposes a method of obtaining a vegetable milk substitute from flax seeds by grinding and extracting it. The emulsion of protein and polyunsaturated fatty acids in water, which is formed, the dry matter content is close to that of animal milk. In the work the recipe of a smoothie with addition of flax seeds is developed. It is established that such a product belongs to the category of functional beverages, for which the level of daily nutrient requirements should be within 10… 50%. Consumption of this drink will help strengthen the immune system, improve the gastrointestinal tract, invigorate, maintain beauty and youth and have a positive effect on the functioning of the whole human body.Документ Включення смузі у меню закладів ресторанного господарства(2013) Драненко, Оксана Володимирівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаДля закладів ресторанного господарства, які прагнуть організувати надання послуг харчування відповідно до принципів здорового харчування, впровадження смузі сприятиме зростанню інтересу клієнтів, які притримуються здорового способу життя та харчування, як невід’ємної його складової. For the restaurant business establishments who want to organize the provision of food services in accordance with the principles of healthy eating, the introduction of the band, to increase the interest of customers that keep a healthy lifestyle and nutrition as an integral part of it.Документ Сучасний підхід до створення напоїв оздоровчого призначення(2016) Веремчук, Софія Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ умовах підвищеного психоемоційного навантаження та погіршення екологічного стану довкілля потреба людини в біологічно активних речовинах істотно зростає. In terms of increased emotional stress and deterioration of ecological environmental human need for biologically active substances increases substantially.Документ Розроблення рецептури смузі на основі йогурту та оцінка його якості(2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Веремчук, Софія ОлександрівнаФункціональні напої сьогодні – це не просто засіб втамувати спрагу, це також можливість надати організму додаткових сил, покращити його адаптаційні можливості та забезпечити профілактику різноманітних захворювань. Functional drinks today - is not just a means to quench your thirst, it is also able to provide additional body strength, improve its adaptive capacity and ensure prevention of various diseases.Документ Покращення структури і хімічного складу зефіру та смузі при додаванні овочевих та фруктових порошків(2014) Кривоносова, Юлія Сергіївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаДосліджено вплив порошків з кабачків, імбиру та банану на споживні властивості смузі та зефіру. Показано поліпшення структури, підвищення харчової цінності даної групи продуктів. Дані дослідження стали підставою для інноваційних технологій харчових продуктів з подібною структурою з використанням цих та інших порошків, для покращення хімічного складу та якості. The effect of powdered squash, ginger and banana on consumer properties lane and marshmallows. Displaying improve the structure, increasing the nutritional value of the food groups. These studies were the basis for innovative technologies foods with a similar structure using these and other powders to improve composition and quality.