Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво безалкогольного напою на основі нетрадиційної сировини
    (2016) Обща, Лариса Олексіївна; Кошова, Валентина Миколаївна
    Сік бузини, який багатий на біологічно активні речовини і має цілющі властивості, може використовуватися як сировина для приготування безалкогольного напою в промисловості; Elderberry juice, which is rich in biologically active substances and has healing properties, can be used as raw material for making soft drink industry.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування пароконденсаційної кавітації для освітлення яблучного соку
    (2014) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Копиленко, Анатолій Васильович; Бих, Олексій; Пацуков, Вадим
    Існує багато способів освітлення соків, серед яких найчастіше використовують спосіб з додаванням ферментних препаратів. Як альтернатива нами досліджувалась можливість застосувати для освітлення соків, зокрема яблучного, пароконденсаційну кавітацію.
  • Ескіз
    Документ
    Можливості застосування пароконденсаційної кавітації для здійснення освітлення яблучного соку
    (2014) Бих, Олексій; Пацуков, Вадим; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Під освітленням розуміють вивільнення соку від каламуті та більшої частини колоїдних речовин і одержання прозорого продукту. Існує багато способів освітлення соків, серед яких найчастіше використовують спосіб з додаванням ферментних препаратів. Як альтернатива нами досліджувалась можливість застосувати для освітлення соків, зокрема яблучного, пароконденсаційну кавітацію. Under illumination understand the release of juice turbidity and most of the colloidal substances and obtaining a transparent product. There are many ways to light juices, including the most commonly used method of addition of enzyme preparations. As an alternative we investigated the applicability to light juices, including apple, parokondensatsiynu cavitation.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення елементів системи НАССР при виробництві яблучних соків
    (2014) Музичук, О.; Боярська, Ольга Вікторівна; Сидор, Василь Михайлович; Карповець, Петро Макарович; Григор'єва, Любов Іванівна
    Система НАССР забезпечує системний підхід для аналізу процесів виробництва продуктів, виявлення можливих небезпечних факторів, критичних контрольних точок, необхідних для запобігання потрапляння до споживача небезпечних продуктів харчування. HACCP provides a systematic approach for the analysis of processes of production of products, identifying potential hazards, critical control points necessary to prevent consumers from falling into the dangerous foods.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння ефективності адсорбції високомолекулярних речовин із яблучного соку природними сорбентами
    (2014) Сауліна, Крістіна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Робота присвячена порівнянню адсорбційної спроможності щодо колоїдних речовин глинистого мінерала палигорськіта та вуглецевовмісного адсорбента шунгіта. Встановлено ефекти очищення цих адсорбентів залежно від технологічних параметрів оброблення яблучного сока. The work is devoted to research to comparison of the adsorption capacity for colloidal matters by clay minerals palygorskit and carbon containing adsorbent shoungit. The effects of treating by these adsorbents depending on process parameters clearing of apple juice are determined.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу адсорбції полісахаридів харчових продуктів глинистими мінералами
    (2012) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Точкова, Оксана Василівна
    Проведено дослідження очищення фруктових соків глинистим мінералом глауконітом в діапазоні температур 20-800С. На прикладі яблучного соку визначено оптимальну температуру у процесах адсорбційного очищення яблучного соку, що становить 740С. A study of fruit juice cleansing clay mineral glauconite in the temperature range 20-800С. For example apple juice determined optimum temperature in the process of adsorption purification of apple juice, which is 740С.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбция пектиновых веществ из яблочного сока палыгорскитом
    (2008) Матко, Светлана Васильевна; Мельник, Людмила Николаевна; Тарасенко, Юрий Александрович; Войтко, Игорь Иванович
    Проведенные исследования адсорбционной очистки яблочного сока от пектиновых и коллоидных веществ природным минералом палыгорскитом при различных температурах и соотношениях адсорбент:сок показали высокую эффективность адсорбции пектиновых и коллоидных вешеств, что способстует осветлению сока, улучшению его органолептических свойств, уменьшению количества тяжелых металлов. Studies of adsorption purification of pectin from apple juice and colloidal substances naturally occurring mineral palyhorskitom at different temperatures and ratios of adsorbent: juice showed high efficiency of adsorption of pectin and colloidal substances lighting helps juice to improve its organoleptic properties, reduction of heavy metals.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад яблук і застосування їх у профілактичному харчуванні
    (2003) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Лезенко, Галина Олександрівна
    Проаналізовано хімічний склад яблук і продуктів їх перероблення – яблучного соку, вичавок. Охарактеризовано фізіологічну дію, яку справляють на організм людини біологічно активні речовини, що містяться в яблуках. Обгрунтовано застосування яблук у профілактичному харчуванні.