Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Сurrent trends in the production of milk-vegetable pastes(2023) Pivtoratska, Angelina; Mykhalevych, Artur; Osmak (Fedchenko), Tetiana; Bandura (Kuzmyk), UlianaSour milk pastes occupy an important place in the diet of all segments of the population, which is due to their high nutritional value, namely the content of easily digestible complete milk protein, vitamins, mineral elements and dietary properties. With the change in taste preferences of consumers, there is a change in nutritional requirements.Документ Дослідження факторів, що впливають на стабільність фенольних сполук буряку столового(2020) Матко, Світлана Василівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Малицька, Юлія ВолодимирівнаСтоловий буряк є важливою сировиною для харчової галузі, але у процесі його перероблення з різних причин антоціани руйнуються і колір втрачається. Це обумовлено тим, що антоціанові пігменти столового буряку вкрай чутливі сполуки. Збереження ж природного кольору буряка є одним із суттєвих показників високої якості одержаного соку. Для підвищення стабільності пігментів столового буряку та збереження його кольору під час бланшування рекомендується в розчин вносити органічні кислоти до досягнення рН 3...5 або соки з високою кислотністю яблучний та квашеної капусти чи молочної сироватки.Документ Характеристика пігментів столового буряку(2018) Ущаповський, Артем Олегович; Соколова, Ольга МиколаївнаСтоловий буряк є натуральною сировиною, яку доцільно використовувати при виробництві оздоровчих харчових продуктів. Буряк є джерелом багатьох цінних функціональних інгредієнтів, які забезпечують позитивний вплив на організм людини. Пігменти столового буряку є потужними антиоксидантами. Їх використання в щоденному раціоні харчування населення України забезпечує профілактику онкологічних захворювань, сприяє тривалому і активному довголіттю. Beet is a natural raw material, which is expedient to use in the production of health foods. Beetroot is the source of many valuable functional ingredients that have a positive effect on the human body. Pigments of beets are powerful antioxidants. Their use in the daily diet of the population of Ukraine provides for the prevention of cancer, promotes long and active longevity.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Лапшин, Сергій ОлександровичРозглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant.Документ Біологічна цінність зеленої маси буряків(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаБілки надземної частини усіх досліджених видів буряків відзначаються високою біологічною цінністю, зумовленою переважним вмістом водо- та солерозчинної фракції, які характеризуються найкращою збалансованість за амінокислотним складом та перетравлюються в організмі людини протеолітичними ферментами з мінімальними витратами енергії. Proteins aerial parts of all studied species beets are characterized by high biological value derived from a predominant content of water- and salt- soluble fraction, characterized by the best balance for amino acid composition and digested in the human proteolytic enzymes with minimal power consumption.