Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка перспективності використання плодів джекфруту у харчуванні
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Дяченко, Тетяна Борисівна
    В роботі проведено оцінку перспективності використання плодів джекфруту у харчуванні. In the work the evaluation of the prospects of using the fruit of jackfruit in the diet.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив якості харчових продуктів на рівень життя
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Дяченко, Тетяна Борисівна
    В роботі проведено оцінку впливу якості харчових продуктів на рівень життя. The work assesses the impact of food quality on the standard of living.
  • Ескіз
    Документ
    Комплексно-кількісна оцінка якості раціонів харчування
    (2018) Кузьмін, Олег Володимирович; Адморок, Максим Олександрович; Зінова, Марина Сергіївна
    Розглянуто методику оцінки якості раціонів харчування у закладах готельно-ресторанного господарства. The methods of estimation of quality of rations of feed are considered in establishments of hotel-restaurant economy.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості раціонів харчування у закладах ресторанного господарства
    (2018) Кійко, Вікторія Вікторівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Пістуняк, Ірина Ярославівна; Гордієнко, Анна Сергіївна
    Розглянуто методику оцінки якості раціонів харчування у закладах готельно-ресторанного господарства. The methods of estimation of quality of rations of feed are considered in establishments of hotel-restaurant economy.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури молочного десерту підвищеної харчової цінності
    (2012) Гойко, Надія Олегівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Отримані результати показують, що новий молочний десерт має вищу біологічну та харчову цінність, він краще засвоюється організмом, а також характеризується високими органолептичними показниками. The results show that the new dairy dessert has the highest biological and nutritional value, it is better absorbed by the body and is characterized by high organoleptic characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідрохімічного складу природних поверхневих вод на особливості харчового раціону
    (2015) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Важливість води для людини важко переоцінити. Дегідратація порушує діяльність серцево-судинної системи, процеси клітинного метаболізму та терморегуляцію, біохімічні реакції нашого організму. The importance of water for human overemphasized. Dehydration gives the cardiovascular system, the processes of cellular metabolism and thermoregulation, biochemical reactions of our body.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка харчового раціону студентів технологічних факультетів НУХТ
    (2012) Івчук, Надія Павлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Смульська, Юлія Владиславівна
    Метою дослідження було встановлення відповідності раціону харчування студентів третього курсу технологічних спеціальностей «піраміді здорового харчування». The aim of the study was to establish whether the diet of the third year students of technological specialties "pyramid healthy eating."
  • Ескіз
    Документ
    До питання оптимізації раціонів харчування військовослужбовців
    (2015) Доценко, Віктор Федорович; Мурзін, Андрій Вадимович
    Проблема вдосконалення раціону харчування військовослужбовців Збройних Сил (ЗС) України сьогодні є актуальною, в зв’язку з військовим конфліктом на сході України. Раніше, в умовах щорічного скорочення бюджету ЗС України та чисельності українського війська, вченими України приділялось мало уваги науковому обґрунтуванню харчових раціонів військовослужбовців, про що свідчить не значна кількість публікацій в науковій літературі. The problem of improving the diet of the Armed Forces (AF) Ukraine today is relevant due to the military conflict in eastern Ukraine. Earlier, in a reduction of the annual budget of the Armed Forces of Ukraine and Ukrainian troops numbers, Ukraine scientists paid little attention to scientific substantiation of military food rations, as evidenced not many publications in the scientific literature.
  • Ескіз
    Документ
    Профілактика білкової недостатності у раціонах харчування військовослужбовців
    (2015) Гойко, Ірина Юріївна
    Харчування істотно впливає на стан захисних сил організму людини та має важливе значення для здоров’я імунної системи, захисту від застуди, профілактики загострень хронічних захворювань та розвитку нових, пов’язаних із хронічним стресом, а неадекватна забезпеченість організму макро- і мікронутріентами може призводити до зниження адаптаційних резервів і зростання різних захворювань. Nutrition significantly affects the state of defenses of the human body and is essential for the health of the immune system, protect against colds, prevention of exacerbations of chronic diseases and develop new related to chronic stress and inadequate provision of macro-organism and can lead to mikronutrientamy adaptation reserves decline and growth of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Місце м’ясних консервів у раціонах військовослужбовців
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Коломієць, Роман Анатолійович; Фурсік, Оксана Петрівна
    Використовують консерви для приготування перших і других страв, вживають їх також без попередньої кулінарної обробки. Енергетична цінність консервів вище енергетичної цінності м’яса, тому що в них немає кісток, сухожиль, хрящів, але за смаком і вмістом вітамінів консерви поступаються свіжому м’ясу. Use canned for making the first and second courses, use them without the prior cooking. Energy value higher energy value of canned meat, because they have no bones, tendons, cartilage, but the flavor and vitamins preserves the fresh meat yield.