Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Ресурсоощадний метод очистки води харчових підприємств на установках з фільтрувальними мембранними елементами(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичРозглянуто метод ресурсозбереження при очистці води на сучасних підприємствах харчової промисловості, який базується на мембранних технологіях, що включають багатоступінчасті системи, а також їх доцільність та актуальність. Це дозволить виключити залежність вітчизняної харчової промисловості від закордонних постачальників продуктів, а це в свою чергу призведе до забезпечення національної безпеки країни в сегменті харчової галузі.Документ Основні проблеми впровадження Lean-виробництва на харчових підприємствах(2022) Анісімова, Варвара Володимирівна; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі розглянуто, що в контексті сучасного розвитку існує 4 області проблем, з якими стикаються харчові підприємства при впровадженні принципів Lean-виробництва. В основі ефективного впровадження вказаної методології на підприємстві лежить філософія, яка передбачає глибоку і усесторонню культурну трансформацію, зокрема у мислені персоналу. Доведення цілей до кожного робітника активізує людей до виконання роботи і спонукання до відповідальності, а також створення цінності виробництва.Документ Аспекти впровадження системи менеджменту безпечності при виробництві хліба житньо-пшеничного на харчових підприємствах(2022) Олефіренко, Анастасія Дмитрівна; Пащенко, Богдан СергійовичПоказано, що впровадження та функціонування системи менеджменту безпечності зокрема при виробництві хліба житньо-пшеничного є ефективною запорукою створення продовольчої безпеки населення країни особливо в умовах воєнного часу. Це створює сприятливі умов для подальшого розвитку та виходу із неминучої продовольчої та економічної кризи, що може загрожувати держави та населенню в сучасній геополітичній обстановці.Документ The mechanism of regulation of the innovation and investment processes of the food industry development(2022) Panchenko, Karina; Harkusha, Olena O.Consequently, investments in the food industry are not always invested efficiently and are less focused on innovation. State regulatory measures and investments ensure the formation of a favorable competitive food environment, increase food safety and quality, and improve consumer access and choice of food products. Отже, інвестиції в харчову промисловість не завжди вкладаються ефективно і менше орієнтовані на інновації. Заходи державного регулювання та інвестиції забезпечують формування сприятливого конкурентного продовольчого середовища, підвищують безпечність та якість харчових продуктів, покращують доступ споживачів та вибір харчових продуктів.Документ Використання бірж фрілансу в діяльності харчових підприємств України(2019) Мурай, Артем Сергійович; Олійниченко, Олена МиколаївнаУ роботі розглянуто необхідність використання бірж фрілансу та визначено за яких умов діяльності підприємств харчової промисловості виникає необхідність залучати фрілансерів. Обґрунтовано, що у зв’язку з високою динамікою роботи, швидким темпом розвитку підприємств харчової промисловості постає необхідність виконувати завдання, які не пов’язані з основним видом діяльності (серед них маркетингове просування, копірайтинг, розробка програмного забезпечення, логістичний супровід тощо). З’єднувальною ланкою між замовником та фрілансером є фріланс біржа. Висвітлено основні українські біржі фрілансу. Визначено позитивний вплив на діяльність харчової промисловості від використання бірж фрілансу при співпраці з фрілансерами. The article deals with the necessity of using freelance exchanges and defines under what conditions of activity of food industry enterprises; there is a need to attract freelancers. It is substantiated that in connection with high dynamics of work, fast pace of development of food industry enterprises it becomes necessary to perform tasks that are not related to the main activity (among them marketing promotion, copywriting, software development, logistics support etc.). The link between the customer and the freelancer is the freelance platform. The main Ukrainian freelance platforms are covered in the article. The positive influence on the activity of the food industry from the use of freelance platform in cooperation with freelancers is determined.Документ Застосування методів біоіндикації для оцінки екологічних ризиків діяльності харчових підприємств(2014) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Степанець, Любов Филимонівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаУ зв'язку з глибокою трансформацією природного середовища, що активізується під дією антропогенного впливу, загострюються та стають актуальними проблеми збереження екосистеми і біосфери в цілому. Вплив на екосистеми з кожним роком стає більш інтенсивним, тому необхідність контролю за антропогенними чинниками набуває актуального значення.Документ Тиристорні перетворювачі в системах електропостачання харчових підприємств(2014) Шестеренко, Володимир ЄвгеновичПеретворювач виду струму - це керований випрямляч, напруга на виході якого змінюється в широких межах. Ця напруга подається на зажими двигуна постійного струму і отримуємо регульований електропривід. Швидкість обертання ротора двигуна постійного струму залежить від напруги, і з допомогою тиристорного перетворювача можна змінювати цю швидкість плавно і в широких межах. При цьому регулювання здійснюється з мінімумом втрат активної енергії. Приклад: тролейбуси, сучасні центрифуги, сепаратори. Type current transformer - a controlled rectifier output voltage which varies widely. This voltage is applied to the motor terminals DC and get an adjustable power. speed of rotation rotor DC motor depends on the voltage and using thyristor converter can change this speed smoothly and widely limits. This regulation is carried out with a minimum loss of effective power. Example: trolley, modern centrifuge separators.Документ Використання комп'ютерних технологій з метою енергозаощадження на харчових підприємствах(2014) Литовченко, Ігор МиколайовичЕкономічність процесу виготовлення харчової продукції є важливим фактором для просування її на сучасному ринку. Витрати різних видів енергії (теплової, електричної тощо) складають суттєву частку собівартості продукції, що в кінці кінців суттєво впливає на кінцеву ціну. Cost of food manufacturing process is an important factor to promote it on the market today. The costs of different types of energy (heat, electricity, etc.) account for a significant proportion of the cost of production, which eventually affects the total cost.Документ Problems of development of infant food enterprises(2014) Yurchenko, NataliyaTransition to the market relationships of economic management accomplished by the rapid increase of number of enterprises and appearance of new methods of their management, increase of environmental influence on the activity of enterprises and aggravation of their competition has considerably changed conditions of activity of enterprises and caused the appearance of new problems which need an effective solution.Документ Правові засади екологічного контролю на підприємствах харчової промисловості(2014) Марченко, Олексій Дмитрович; Рудик, Петро АндрійовичВ умовах наближення глобальної екологічної катастрофи, вітчизняне законодавство в цілому відповідає необхідним вимогам забезпечення екологічної безпеки. In terms of the approach of a global environmental disaster, the national legislation as a whole meets the necessary requirements of environmental safety.