Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the nonlinear criteria use for the foods quality assessment
    (2020) Koretska, Iryna; Deinychenko, Liudmyla; Kravchenko, Tamara
    The paper presents an analysis of the use of the definition of nonlinear criteria to check the quality of finished products. Comparative calculations of culinary dishes of the main organoleptic indicators and their descriptors showed showed identical results. When determining the priority of prototypes, you can use the calculation of both the qualimetric quality criterion and the calculation of the quality criterion for profilograms.В роботі представлено аналіз використання визначення нелінійних критеріїв для перевірки якості готової продукції. Порівняльні розрахунки кулінарних страв основних органолептичних показників та їх дескрипторів показали показали ідентичні результати. При визначенні пріоритетності дослідних зразків можна використовувати розрахунок як кваліметричного критерію якості, так і розрахунок крітерію якості за профілограмами.
  • Ескіз
    Документ
    Молекулярна кухня: поєднання науки і мистецтва харчової промисловості
    (2018) Іванов, Олександр; Ренке, Данило Олексійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Баглюк, Сергій Володимирович
    Як стверджують вчені, окрім абсолютно оригінальних смакових якостей, молекулярна їжа дуже корисна. Вона не містить жирів, а кількість вуглеводів у ній обмежена. А отже, це ще один великий крок до створення найунікальніших страв і продуктів з високою харчовою цінністю. As scientists assert, a molecular meal is very useful except absolutely original taste qualities. It does not contain fats and the amount of carbohydrates is limited in her. And thus it is next step to create the most unique foods and products with a high food value.
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність металевої тари для харчових продуктів
    (2016) Круліковський, Олександр Олександрович; Артюх, Тетяна Миколаївна
    У сучасному індустріальному суспільстві практично неможливо уявити собі товари повсякденного вжитку без упаковки. Пакувальні матеріали відіграють важливу роль у формуванні асортименту товарів, їх іміджу, забезпеченні збереженості в процесі просування товару. In a modern industrial society it is almost impossible to imagine the goods of daily consumption without packaging. Packaging materials play an important role in the formation of a range of products, their image, preservation in the process of promoting a product.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення споживання харчових продуктів населенням в умовах скорочення покупної спроможності населення
    (2015) Мостенська, Тетяна Геннадіївна
    Розуміння підприємствами викликів ринку дозволяє мінімізувати втрати, пов’ язані із випуском продукції,яка не буде підтверджена платоспроможним попитом.
  • Ескіз
    Документ
    Пам’ятники харчовим продуктам в Україні
    (2015) Колесник, Василь Павлович
    Пам’ятники являють собою скульптурні споруди в пам'ять чи на честь кого-, чого-небудь. У бронзі, залізі, бетоні увічнюють уже не тільки видатних особистостей чи залишають на спомин нащадкам певні події. В наш час не здивувати туристів скульптурними виробами у вигляді тварин, рослин і навіть харчових продуктів та їжі. Вже стало звичним, що пам’ятники створюють неповторний шарм для багатьох міст, цікавими є й такі, що споруджені в українських містах рекламуючи себе харчовими продуктами. The monument is a sculpture built in memory or in honor of koho-, anything. In bronze, iron, concrete perpetuate has not only outstanding individuals or leave for posterity some memorial event. Nowadays no surprise tourists sculptural products in the form of animals, plants and even food and eating. It has become customary that monuments create a unique charm to many cities and interesting, there are those that were built in the Ukrainian cities promoting themselves food.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнології у збагаченні харчових продуктів
    (2014) Райчук, Ніна Миколаївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Нанотехнологія є однією із ключових наук XXI століття, здатною запропонувати практично всім галузям промисловості абсолютно нові підходи до вирішення складних завдань, що стоять перед ними, та надає їм можливість створювати та впроваджувати інноваційні проекти. Nanotechnology is one of the key science of the XXI century, able to offer almost all industries completely new approach to solving the challenges facing them, and gives them the ability to create and implement innovative projects.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні зміни в системі вода-сухофрукти
    (2014) Хоменко, Леся; Івчук, Надія Павлівна
    За класичним визначенням — сухофруктами є висушені фрукти та ягоди. Вони часто використовуються при виготовленні багатьох харчових продуктів. В Україні найпоширенішим видом сухофруктів є висушені яблука. Сухофрукти з яблук містять до 20% вологи, 68% вуглеводів, з яких близько 56% є легкозасвоюваними, 2,3% органічних кислот (яблучна, лимонна), 1,8% мінеральних солей. According to the classical definition - dried fruits are dried fruits and berries. They are often used in the manufacture of many foods. In Ukraine is the most common type of dried fruits dried apples. Dried apples contain 20% water, 68% carbohydrates, of which about 56% is digestible, 2.3% organic acids (malic, citric), 1.8% minerals.
  • Ескіз
    Документ
    Цинк в організмі людини та продукти харчування
    (2014) Совко, Марина Станіславівна; Полумбрик, Максим Олегович
    В 1961 році вперше було описано випадки дефіциту цинку у молодих іранців доктором Прасад. Ці люди були схожі на карликів, їхня шкіра була вкрита висипами, статеві органи були недорозвинені, а печінка та селезінка збільшені, також вони страждали на залізодефіцитну анемію. Лікування проводилося солями цинку і отримані позитивні результати зацікавили багатьох вчених щодо розв'язання проблеми лікування дефіциту цинку в організмі людини. In 1961, was first described cases of zinc deficiency in young Iranians Dr. Prasad. These people are like dwarfs, their skin was covered with rashes, genitals were underdeveloped, and liver and spleen are enlarged, they also suffered from iron deficiency anemia. Treatment was conducted salts of zinc and positive results of many scientists interested in solving the problem of treatment of zinc deficiency in humans.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблеми харчування в країнах світу
    (2014) Бакало, Христина Ростиславівна; Бєлякова, Оксана Володимирівна
    Харчування людини є одним з найважливіших чинників, які впливають на іі здоров'я.Правильне харчування є запорукою довгого життя. Уявіть собі всі продукти харчування, які людство створило впродовж останніх 8 тисяч років. Тепер уявіть, що ми повинні виробити стільки ж - але вже в найближчі 40 років, якщо ми хочемо нагодувати наш голодний світ, який зростає. Human nutrition is one of the most important factors that affect ii zdorov'ya.Pravylne nutrition is the key to long life. Imagine all the food that mankind has created over the past 8000 years. Now imagine that we have to produce as much - but in the next 40 years, if we want to feed our hungry world that is growing.
  • Ескіз
    Документ
    Риба білого амура як промислова сировина
    (2014) Цигоняко, Анна М.; Коваль, Ольга Андріївна
    Концепція державної політики в галузі харчування населення України передбачає доступність харчових продуктів в достатній кількості і в широкому асортименті для всіх верств населення. Одним з цінних продуктів харчування та джерелом тваринного білка є риба та рибопродукти. The concept of public policy in the field of nutrition Ukraine provides for the availability of food in sufficient quantities and in a wide range for all segments of the population. One of food and source of animal protein are fish and fish products.