Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Випереджувальна освіта в інформаційному суспільстві
    (2022) Гуткевич, Світлана Олександрівна
    Забезпечення якості освітніх послуг напряму пов'язане з зміною філософії навчання й викладання та переходом до використання найсучасніших навчальних технологій.
  • Ескіз
    Документ
    Роль інновацій у формуванні конкурентних переваг
    (2024) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Попович, Валентин Мар’янович
    У сучасному бізнес-середовищі інновації відіграють ключову роль у формуванні конкурентних переваг. Швидкий розвиток технологій, зміни в споживчих уподобаннях та глобалізація змушують компанії постійно шукати нові способи залишатися конкурентоспроможними. Інновації стають тим інструментом, що дозволяє компаніям не тільки вижити в умовах жорсткої конкуренції, але й досягати лідерських позицій на ринку. У даній статті було розглянуто поняття інновацій, їхні види, роль у формуванні конкурентних переваг, методи впровадження та приклади успішних інноваційних компаній.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the hospitality industry in the context of the HoReCa system
    (2024) Riznyk, Anastasiia; Tsyrulnikova, Vita
    Подальший розвиток системи HoReCa в сучасних умовах полягає у впровадженні сучасного підходу до планування та програмування сфери гостинності з обов’язковим залучення бізнес-експертів. Для підтримки стратегічного напрямку розвитку HoReCa формується нова модель українського ринку гостинності, орієнтована на інноваційний розвиток, міжнародні та конкурентні переваги ринку
  • Ескіз
    Документ
    Вектори розвитку сучасної харчової промисловості: традиції і новаторство
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Михайлова, Раїса Василівна
    Персоналізоване харчування – це використання даних про генетичний склад організму, мікробіом, спосіб життя та стан здоров’я людини для створення індивідуальних дієтичних рекомендацій, спрямованих на оптимізацію здоров’я, когнітивних функцій, фізичної форми та запобігання хворобам
  • Ескіз
    Документ
    Професійний розвиток викладача ЗВО: реалії сьогодення і завдання на майбутнє
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Особлива відповідальність за підготовку молодих кадрів покладається в нинішній час на викладачів, задіяних у реалізації освітньо-професійних програм «Харчові технології та інженерія», адже харчування належить до найважливіших чинників навколишнього середовища, що безпосередньо протягом усього життя впливає на організм людини. І сьогодні неспростовним є встановлений доказовою медициною факт нерозривного зв’язку між якістю і структурою харчування та станом здоров’я і тривалістю життя населення. На даний час уже не медицина, а харчова промисловість бере на себе відповідальність за здоров’я нації. Більш того, сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на дуже глибокому рівні, і об’єднує їх саме здорове харчування
  • Ескіз
    Документ
    Здорове харчування і нові виклики перед харчовою індустрією
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    У нинішніх екологічних умовах (забруднення довкілля, техногенні катастрофи, результати необдуманої діяльності людей) біосфера як середовище життя для людини і єдине джерело ресурсів втрачає свою здатність до самоочищення і з часом може поставити населення планети на межу екологічної катастрофи. Тому особливого значення набувають харчові продукти, котрі містять сполуки, здатні захистити організм людини від негативних чинників довкілля.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування кінотерапії як інновації в готельному бізнесі
    (2023) Григоренко, Сергій Сергійович; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    Готельний бізнес України зазнав великих втрат внаслідок війни. Сьогодні для власників готелів стає критично важливим забезпечити гостям безпечне та захищене середовище. В умовах війни люди зазнають психологічних та емоційних перевантажень, стресу, депресії, відчуття безнадії та безпорадності. Умови війни особливо важкі для військових та дітей. Тому актуальним є впровадження в готелях курортного та оздоровчого призначення послуг що до психологічної підтримки гостей, які переживають стресові ситуації. Кінотерапія може зіграти важливу роль у цьому відношенні, допомагаючи гостям розслабитися та відпочити після довгого дня, проведеного зі стресом і травмою війни. The hotel business of Ukraine suffered great losses as a result of the war. Today, it is becoming critical for hoteliers to provide guests with a safe and secure environment. In the conditions of war, people experience psychological and emotional overload, stress, depression, feelings of hopelessness and helplessness. The conditions of war are especially difficult for soldiers and children. That is why it is important to introduce psychological support services for guests experiencing stressful situations in resort and wellness hotels. Cinema therapy can play an important role in this regard, helping guests relax and unwind after a long day spent with the stress and trauma of war.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації у виробництві сухих зернових сніданків
    (2022) Боатрі, Катерина Дмитрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Сухі сніданки – дуже широке поле для розроблення функціональних продуктів, а також продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. Каші, граноли та зернові пластівці є джерелом багатьох поживних та незамінних речовин, притаманних рослинній сировині, а якщо додавати натуральні збагачувачі, наприклад, горіхи, сублімовані ягоди, фрукти або порошки з водоростей, вони зможуть стати справжньою інноваційною продукцією оздоровчого призначення. Комбінування продуктових та технологічних інновацій дозволяє створювати конкурентоспроможну продукцію високої якості. Breakfast cereals are a very broad field for the development of functional products, as well as health and preventive products. Cereals, granolas and cereal flakes are a source of many nutrients and essential substances inherent in plant raw materials, and if you add natural enrichments, for example, nuts, freeze-dried berries, fruits or algae powders, they can become real innovative health products. The combination of product and technological innovations allows to create competitive products of high quality.
  • Ескіз
    Документ
    Економічна доцільність використання інформаційної системи контролю бару в готельно-ресторанному господарстві
    (2021) Кошшої, Олександр Степанович; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    У сучасних умовах жорсткої конкуренції готелі змушені знаходити нові шляхи підвищення привабливості та доступності власних послуг. Інновації є рушійною силою для подальшого розвитку готельного бізнесу, не тільки дозволяючи компанії зайняти лідируючі позиції у своїх сегментах ринку, а й відповідати світовим стандартам готельних послуг. Тому актуальним є впровадження у діяльність готелю все нових інноваційних пропозицій.In modern conditions of fierce competition, hotels are forced to find new ways to increase the attractiveness and availability of their services. Innovation is the driving force for the further development of the hotel business, not only allowing the company to take a leading position in its market segments, but also to meet global standards of hotel services. Therefore, it is relevant to introduce into the hotel's activities all the new innovative proposals.
  • Ескіз
    Документ
    Економічна доцільність використання енергозберігаючих вікон у готельних підприємствах
    (2021) Бахмацька, Марія Олександрівна; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    Пластикові вікна з енергозберігаючими склопакетами користуються все більшою популярністю у світі. Це відбувається через збільшення цін на енергоносії, оскільки пластикові вікна мають енергозберігаючу властивість що допомагає скоротити витрати на газ те електроенергію. Доцільність використання енергозберігаючих вікон повністю себе виправдовує. Встановлення таких вікон в готельних підприємствах коштуватиме дорожче звичайних вікон, але початкові інвестиції можна буде повернути за рахунок економії рахунків за електроенергію.Plastic windows with energy-saving glass units are becoming more and more popular in the world. This is due to the increase in energy prices, since plastic windows have an energy-saving property that helps to reduce the cost of gas and electricity. The feasibility of using energy-saving windows fully justifies itself. Installing such windows in hospitality businesses will cost more than conventional windows, but the initial investment can be recouped through savings in energy bills.