Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розробка методики атомно-абсорбційного визначення Плюмбуму у воді в вигляді комплексу з краунефіром
    (2014) Кроніковський, Олег Ігоревич; Іщенко, Віра Миколаївна; Панчук, Тамара Костянтинівна
    Одна з основних екологічних проблем людства — якість питної води, яка напряму пов'язана з станом здоров'я населення, екологічною чистотою продуктів харчування, з рішенням завдань медичного та соціального характеру. Активна техногенна діяльність людини призводить до забруднення природних вод сполуками важких металів, в тому числі й Плюмбуму. Необхідно зважати, що Плюмбум відноситься до класу високонебезпечних речовин. Для живих організмів він є одним із сильних токсикантів [1]. Підвищення вмісту Плюмбуму в водах проходить, в основному, за рахунок промислових стічних вод та використання етилованих бензинів. Гранично допустима концентрація вмісту Плюмбуму в питній воді складає ЗО мкг/дм3. One of the major environmental problems facing humankind - the quality of drinking water, which is directly related to the health of the population, environmentally friendly food, to the decision of problems of health and social issues. Active anthropogenic human activities leading to pollution of natural waters compounds of heavy metals, including Pb. It is necessary to point out that Lead is classified high-risk substances. For living organisms, it is one of the strengths of toxicants [1]. Increase of Lead in water is mainly due to industrial waste water and the use of leaded gasoline. Maximum allowable concentration of Pb content in drinking water is thirty mg / dm3.
  • Ескіз
    Документ
    Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів
    (2009) Боднар, А. В.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта Альбертівна
    Досліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation.