Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Pesticides and food safety in Canada(2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), TetianaБезпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишківДокумент Безпека молочної продукції(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаОдна з небезпечних форм забруднення навколишнього середовища пов`язана з важкими металами, токсичними для організму людини і тварин. One of the most dangerous forms of environmental pollution is associated with heavy metals, toxic to humans and animals.Документ Біологічні та хімічні контамінанти молочної продукції(2017) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла ВікторівнаДослідження вмісту токсичних елементів, радіонуклідів 137Сs і 90Sr, антибіотиків тетрациклінової групи, нітратів в молочній сировині із різних областей України – Київської, Полтавської, Закарпатської. Investigation of the content of toxic elements, radionuclides 137Cs and 90Sr, antibiotics tetracycline group, nitrates in dairy raw materials from different regions of Ukraine - Kiev, Poltava, Zakarpattia.Документ Мутагенний вплив пестицидів в тесті Еймса(2014) Терещук, Олена Олександрівна; Буценко, Людмила МиколаївнаПестициди Фундазол (беноміл), Максим (флудіоксоніл), Тіофен (тіофанат-метил), які використовуються для оброблення зернових культур, мають мутагенну активність в прокаріотичній тест-системі. Pesticides Fundazol (benomyl), Maxim (fludioksonil) thiophene (tiofanat-methyl) used for processing cereals have mutagenic activity in prokaryotic test systems.Документ Екологічна оцінка використання пестицидів в ґрунтових екосистемах(2014) Демчик, Юлія; Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана ВасилівнаПестициди є токсичними речовинами, які людина свідомо вносить у агроценози, питання міграції, транслокації та трансформації їхньої діючої речовини у об'єктах довкілля є одним з першочергових питань при виборі засобів захисту рослин.Документ Пестициди - забруднювачі екосистеми України(2012) Петухова, І. А.; Заєць, Віра АнатоліївнаДослідження показують, що в посівах кукурудзи майже 30 видів бур'янів, раніше чутливих до гербіцидів, набули до них стійкості. Виживаючи навіть після посиленого обробітку посіву кукурудзи гербіцидами, вони спричиняють значні втрати врожаю. Зараз налічується понад 400 видів комах і 7 видів гризунів, включаючи щурів, нечутливих до пестицидів. Researches show that in sowing of corn almost 30 types of weeds , ranishe sensible to herbicides, purchased firmness to them. Surviving even after the increased till of sowing of corn herbicides, they draw the considerable losses of harvest. Over 400 types of insects and 7 types of rodents are presently counted, including rats, insensitive to pesticides.Документ Забезпечення екологічної безпеки застосування біологічно активних речовин в навколишньому середовищі(2002) Ісаєнко, Володимир Миколайович; Крамаренко, Раїса Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаЦя робота присвячена темі екологічної безпеки та заміні хімічних добрив( пестицидів) на біотехнологічні (авермектин), продуцентом якого є Streptomyces avermitilis.Документ Біологічні методи боротьби зі шкідниками як альтернатива пестицидам(2004) Куценко, Наталія; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Левітіна, Наталія ВолодимирівнаОхарактеризовано небезпеку для навколишнього середовища у разі використання пестицидів. Наведено основні методи біологічної боротьби із шкідниками і переваги ентомопатогенних препаратів. We characterize environmental hazard when using pesticides. The basic methods of biological pest control and the benefits of entomopathogenic preparations.Документ Система швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіях(1997) Циганенко, О. І.; Салюк, Анатолій Іванович; Гончаренко, В. Г.Розглядається розробка системи еколого-гігієнічного моніторингу в регіонах з довгостроковим впливом негативних факторів навколишнього середовища. Проведене дослідження фактичного харчування 11 чоловіків та 81 жінки в Канівському районі Чернігівської області. Спостерігається дефіцит м’ясопродуктів, риби, рослинної олії. За хімічним складом характеризується низьким вмістом білка (52.5-58%), жирів (73%), пектину, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів. Виявлено пониження енергетичної цінності добового раціону у чоловіків 9.95 МДж , жінок 7.59, при нормі в 11.92 МДж. The development of ecological and hygienic monitoring in regions with long-term impact of negative environmental factors. The study of actual nutrition 11 men and 81 women in the Kanev region Chernigov region. There is a shortage of meat, fish and vegetable oils. The chemical composition is characterized by low protein (52.5-58%), fat (73%), pectin, essential amino acids, minerals and vitamins. Revealed a decrease of the energy value of the daily diet in men 9.95 MJ, women 7.59, at a rate of 11.92 MJ