Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Development of mechatronic modules for packaging machines on the basis of synergetic integration elements
    (2017) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Hnativ, Taras
    A number of local automation tasks in the technological lines of packaging products, the creation of personal packaging, group, attach cardboard strips between layers, installation of more valves or dispensers for packaging, etc. – requires intelligent, productive and adaptive systems move with the functions of robotics. The development of soft robots and new materials to drive is an important way in the development of robotics. In this, work a new design of the Tripod based on the theory of soft robots. This ensures efficient use of resources and materials in the production of food, including operations of packing. Research methods this tripod is based on the theory of plates and shells, the main section of solid mechanics. Possibility of use in the design of the drive control and measuring devices, feedback - allows you to support the values of the specified technological parameters. The analysis and design of process system tripod based on separate functional modules. The authors created and experimentally investigated the model of the parallel mechanism - tripod with drive on bellows pneumatic cylinders. The Tripod control system is based on a new type of programmable relays and closed-loop pressure regulators in the range of 0..10V. To ensure the laws of motion of the base platform, the design decided to use bellows pneumatic cylinders in conjunction with ejectors. The solution described in the work controls the drive with the help of alternating pressure, reduces the disadvantages of the operation of systems with pneumatic cusps, in particular the need for antagonistic kinematic pairs with tension springs. Ряд завдань локальної автоматизації в технологічних лініях пакування продукції, створення персональної упаковки, групування, вкладання картонних смуг між шарами, встановлення більшої кількості клапанів або дозаторів дляпакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів пакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів Розробка м'яких роботів і нових матеріалів для приводу є важливим напрямком у розвитку робототехніки. У цьому напрямку працюють розроблено нову конструкцію триноги на основі теорії м'яких роботів. Це забезпечує ефективне використання ресурсів і матеріалів у виробництві продуктів харчування, включаючи операції пакування. Методи дослідження цього штатива базуються на теорії пластин і оболонок пластин і оболонок, основного розділу механіки твердого тіла. Можливість використання в конструкції приводу контрольно-вимірювальних пристроїв, зворотного зв'язку - дозволяє підтримувати значення заданих технологічних параметрів. Проведено аналіз та проектування технологічної системи штатива на основі окремих функціональних модулів. Авторами створено та експериментально досліджено макет паралельного механізму - триноги з приводом на сильфонних пневмоциліндрах.Система керування триногою побудована на основі нового типу програмованих реле та замкнутих регуляторів тиску в діапазоні 0...10В. Для забезпечення законів Для забезпечення законів руху базової платформи в конструкції вирішено використовувати сильфонні пневмоциліндри в поєднанні з ежекторами. Описане в роботі рішення керує приводом за допомогою змінного тиску, зменшує недоліки роботи систем з пневматичними кулісами, зокрема необхідність застосування антагоністичних кінематичних пар з пружинами натягу.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення та оптимізація процесу пресування сухарних брикетів
    (2018) Землинська, Марія Дмитрівна; Рибалко, Сергій Олександрович; Махинько, Валерій Миколайович
    Вивчено вплив крупності крихти та величини тиску пресування на основні структурно-механічні властивості сухарних брикетів. Встановлено прямо пропорційну залежність досліджуваних показників від обраних параметрів. Здійснено математичний опис одержаних кривих. The influence of the size of the crumb and the size of pressing pressure on the basic structural and mechanical properties of crumb briquettes is studied. A direct proportional dependence of the studied parameters on the selected parameters is established. A mathematical description of the obtained curves was carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження залежності величини зазору в матриці двогвинтового прес-екструдера на вихід олії
    (2014) Бойко, Юрій Іванович; Гудзенко, М. М.
    Під час пресування олієвмісної сировини в шнекових пресах важливим чинником, що впливає на вихід олії є величина тиску, яка розвивається в пресі. Крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що виникає в пресі, впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, змінюють умови його роботи. When pressing oliyevmisnoyi material in screw presses important factor affecting the yield of oil is rising pressure that develops in the press. than geometric parameters of the working path to the amount of pressure that occurs in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which alter the conditions of his work.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз моделей вихідних пристроїв пресів для відтискання олії
    (2014) Бойко, Юрій Іванович; Гудзенко, М. М.
    У процесі відтискання олії значну роль відіграє величина тиску, що розвивається в пресі. Глибина відтискання залежить від характеру наростання тиску, максимального його значення та тривалості перебування матеріалу під тиском. Однак, крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що розвивається в пресі впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, міняють умови роботи преса. During vidtyskannya oil plays a significant role rising pressure that develops in the press. Depth vidtyskannya depends on the nature of pressure rise, the value of the maximum length of stay and the material under pressure. However, in addition to the geometric parameters of the working path to the amount of pressure that develops in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which change the conditions of abs.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування двоетапної випічки хліба з використанням проміжного вакуумно-випарного охолодження
    (2014) Ковальов, Олександр Володимирович; Федорів, Віктор Михайлович
    Альтернативою традиційним способам охолоджування є вакуумно-випарне. У цьому процесі вільна і розділена в об'ємі продукту волога, випаровуючись, відбирає теплоту. Процес релаксації між змінами тиску насиченої пари і температури рідини протікає швидко. На основі систематизації відомостей про фізичні процеси, що протікають при вакуумно-випарному охолоджуванні тіл, фізична модель будувалася на наступних уявленнях і допущеннях: тіло має пористість 70-80% і високу паропроникністю; в процесі вакуумно-випарного охолоджування може відбутися перерозподіл маси вологи за об'ємом заготовки, при цьому вологість охолоджуваного тіла достатня для його вакуумно-випарного охолодження без утворення сухих зон і суцільних меж фазових переходів; фазові переходи «рідина пара» відбуваються у всьому об'єму тіла одночасно відповідно до локальних значень температури і тиску в кожній точці охолоджуваного вибору; фазовий перехід відбувається за відсутності підведення тепла ззовні за рахунок зменшення внутрішньої енергії вибору і, як наслідок, супроводжується зменшенням температури вибору. An alternative to traditional methods of cooling are evaporative vacuum. In the This process is free and is divided in the volume of product moisture evaporates, selects heat. The process of relaxation between changes in vapor pressure and liquid temperature is rapid. Based on the systematization of information about the physical processes occurring during vacuum-evaporating cooling bodies, the physical model built on these ideas and assumptions: the body has a porosity of 70-80% and high vapor permeability; in the vacuum-evaporation cooling can the redistribution of the mass of moisture by volume of the workpiece, and the humidity cooled enough for his body vacuum evaporation cooling without formation of dry zones and limits of continuous phase transitions; phase transitions' liquid pair "occur throughout the volume of the body at the same time according to the local values of temperature and pressure at each point of the cooled choice; phase transition occurs in the absence of external heat supply by reducing internal energy of choice and, as a consequence, accompanied by a decrease temperature selection.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив тиску екструдування та вмісту газу на формування пористості готових виробів
    (2014) Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович
    Одним із основних показників якості готових хлібобулочних виробів є структура та характер пористості. На формування структури пористості готових виробів впливає рівномірний розподіл дріжджових клітин як центрів газоутворення, що досягається інтенсивним замішуванням тіста, тому інтенсивне механічне оброблення тістової маси сприяє утворенню дрібнопористої структури м'якушк. Під час подальших стадій технологічного процесу утворення нових центрів газоутворення не відбувається, а тільки ріст існуючих. Етап оброблення тіста та процес випікання тістових заготовок завершують формування структури пористості готових виробів, значна роль в цьому процесі відводиться структурно-механічним властивостям тіста. Нами досліджено вплив тиску екструдування на величину та структуру пористості готових виробів. One of the main indicators of quality finished bakery products is the structure and nature of porosity. The formation porosity structure of finished products affects even distribution of yeast cells as gassing centers, achieved by intensive kneading, so intense machining dough mass promotes the formation of fine-structure of the crumb. During the subsequent stages of the process of formation of new gas production centers does not occur, but the growth of existing ones. Step handling dough and baking the dough pieces complete structure formation porosity of the finished products, a significant role in this process, given the structural and mechanical properties of dough. We studied the effect of pressure on the extrusion size and structure of the porosity of the finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Фільтрування живих заторів
    (2014) Прохоров, Олександр Миколайович
    Крива зміни швидкості фільтрування від величини тиску має максимум, при якому швидкість фільтрування найбільша і залежить тільки від фільтраційних властивостей осаду і величини шару осаду. The curve of change of velocity filtering of the pressure has a maximum at where the highest rate of filtration and depends only on filtration properties of the sediment and bed sediment size.
  • Ескіз
    Документ
    Адаптивна система керування температурним режимом роботи колонної дифузійної установки
    (2011) Кундєєва, Галина Олексіївна
    Рассмотрены круг факторов и их влияние на обеспечение продовольственной проблемы. Проанализированы структура общих доходов и расходов домохозяйств Украины. Предложены необходимые изменения в фискальной политике государства. Розглянуто коло факторів та їх вплив на забезпечення продовольчої проблеми. Проаналізовано структура загальних доходів та витрат домогосподарств України. Запропоновано необхідні зміни у фіскальній політиці держави. Сonsidered range of factors and their impact on the provision of food problems. The structure of total revenue and expenditure for Ukraine. A necessary changes in fiscal policy of the state
  • Ескіз
    Документ
    Реконструкция туннельных печей на основе компьютерного моделирования
    (2014) Литовченко, Игорь Николаевич
    Рассмотрены методы моделирования движения греющих газов по каналам печи. Определены скорости и давления газов. The methods for motion simulation heating gases via the furnace. The rates and pressure of gases.
  • Ескіз
    Документ
    Sagan solar energy
    (2014) Sagan, Alexandra; Chala, Kateryna