Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Кисломолочні сирки для дітей з використанням ягідної сировини(2021) Гойко, Ірина ЮріївнаОбґрунтовано використання ягідної сировини, а саме чорної смородини та обліпихи у виробництві кисломолочного сиру для дітей. The use of berry raw materials, namely black currants and sea buckthorn in the production of sour milk cheese for children is substantiated.Документ Обліпиха, як перспективна сировина, у технології виготовлення соусів(2020) Музичук, Олександр Сергійович; Матко, Світлана Василівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаАвторами було розроблено технології фруктових солодких соусів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі яблучного пюре з додаванням протертої обліпихи. Отримані соуси є незамінним джерелом пектинових речовин, клітковини, які знижують рівень холестерину в крові людини, сприяють зменшенню накопичення жиру та сприяють виведенню з організму шкідливих речовин відповідно.Документ Використання плодів обліпихи для виготовлення консервованих продуктів(2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Процюк, Дмитро Сергійович; Бессараб, Олександр СеменовичОбліпиха - одна з небагатьох рослин, в насінні і плодах якого накопичується олія. Обліпихова олія - цінне джерело біологічно активних речовин і має велике значення в медицині. За результатами досліджень, для виробництва консервованих соків рекомендується обліпиха з вмістом олії від 3,6 до 4,1 % (сорти Ботанічна і Подарунок саду), а для виробництва повидла – з більш високим вмістом – до 6,2 % (сорт Трофимівська).Документ Кисломолочний напій оздоровчого призначення(2019) Говорун, Сергій; Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено новий кисломолочний напій оздоровчого призначення. Показано, що використання в якості збагачувачів рослинної сировини, а саме пюре з обліпихи та порошку з гарбуза дозволить розширити асортимент продуктів оздоровчої дії. A new sour milk drink for health purpose has been developed. It is shown that the use of herbal raw materials, such as mashed potatoes and sea buckthorn pumpkin, will expand the range of wellness products.Документ Дослідження жирнокислотного складу олії плодів обліпихи крушиновидної методами ЯМР 1Н спектроскопії та газорідинної хроматографії(2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Мірошников, Олег Миколайович; Дудка, Олена Миколаївна; Коробка, Юлія ВолодимирівнаСклад рослинної олії залежить не тільки від частини рослини, з якої вона отримана, але й від сорту рослин і регіону, де вона вирощується. Досліджено жирнокислотний склад зразка олії, отриманого з м‘якоті ягід обліпихи, методами ЯМР 1H спектроскопії та газорідинної хроматографії (ГРХ). Отримані результати порівнювали з даними хімічного аналізу. Зразок олії обліпихи характеризується наявністю переважно мононенасичених вищих кислот, у тому числі крім домінуючої олеїнової кислоти, також однією з найважливіших омега-7 для фізіології людини - пальмітолевої кислоти. Домінуючим представником насичених компонентів є пальмітинова кислота. Результати, отримані методом ГРХ, також демонструють незначну присутність поліненасичених жирних кислот, включаючи Омега-3. The composition of plant oil depends not only on the part o f the plant it is obtained from, but also on the plant variety and the region where it is grown. The fatty-acid composition of the oil sample obtained from pulp o f sea buckthorn berries was studied by NMR 1H spectroscopy and gasliquid chromatography (GLC). The results obtained were compared with the chemical analysis data. The fatty-acid composition o f the sea-buckthorn oil sample is characterized by the presence ofpredominantly monounsaturated higher acids, including besides the dominant oleic acid, also one of the most important Omega-7s for human physiology - palmitoleic acid. The dominant representative of saturated components is palmitic acid. The results obtained by GLC also show a slight presence of polyunsaturated fatty acids, including Omega-3s.