Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику(2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, ДмитроЗразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.Документ Дослідження воскової сировини методом БІЧ-спектроскопії(2017) Коробка, Юлія Петрівна; Гедзюк, Вікторія; Вишняк, Володимир Вікторович; Домбровський, Валерій Петрович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара ТихонівнаДаний метод досліджень не потребує особливої підготовки зразка, експеримент проходить швидко, дослідженням не заважає оточуюче світло. Прилад здатний забезпечити постійний контроль фізико-хімічних властивостей сировини в процесі виробництва воску та виробів з нього. Метод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити постійний моніторинг воскової сировини на предмет виявлення сторонніх домішок (парафіну, церезину) та контролювати хімічний склад готової продукції, зокрема штучної вощини. This method of research does not require special preparation of the sample, the experiment passes quickly, the study does not interfere with the surrounding light. The device is capable of providing constant control of the physical and chemical properties of raw materials in the process of producing waxes and wares from it. The BIC spectroscopy method allows for continuous monitoring wax raw materials for the detection of foreign impurities (paraffin, ceresin) and control the chemical composition of finished products, in particular artificial wax.Документ Про нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировини(2014) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Гуцало, Інна ВолодимирівнаМетод БІЧ-спектроскопії використовується у багатьох галузях науки та техніки. Інфрачервоні спектри дають досить повну характеристику речовин. За числом і положенням піків в спектрах відбивання (або поглинання) можна судити про природу речовини, а за інтенсивністю смуг - про її кількість. NIR spectroscopy method used in many fields of science and technology. Infrared spectra give a fairly complete description of substances. According to the number and position of peaks in the spectra of reflection (or absorption) can judge the nature of the substance and the intensity of bands - its quantity.