Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення хлібобулочного виробу, збагаченого екстрактом зеленого чаю та вітамінізованим джемом
    (2023) Гойко, Ірина Юріївна; Оніщенко, Назар Ігорович
    Показано, що використання вітамінізованого яблучного джема та екстракта листя зеленого чаю у якості збагачувачів впливає на формування показників якості та сприяє розширенню якісного та безпечного асортименту хлібобулочних виробів.It is shown that the use of vitaminized apple jam and green tea leaf extract as fortifiers affects the formation of quality indicators and contributes to the expansion of a high-quality and safe range of bakery products
  • Ескіз
    Документ
    Здобні булочні вироби антианемічного призначення
    (2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    На думку багатьох вчених, сучасне харчування не в змозі задовольнити організм необхідною кількістю мікронутрієнтів. Нестача мінеральних речовин у раціоні призводить до мікроелементозів, найпоширенішим з яких вважається дефіцит заліза, що призводить до залізодефіцитної анемії у дітей, літніх людей та жінок.
  • Ескіз
    Документ
    Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства
    (2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Дієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури булочного виробу з використанням цільнозернового борошна, кураги та екстракту стевії
    (2014) Мар'їна, Ніна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Використання борошна пшеничного цільнозернового, екстракту сте-вії та кураги у виробництві булочного виробу сприятиме розширенню асортименту хлібобулочної продукції зі зниженою калорійністю та високим вмістом есенціальних нутрієнтів. Use whole wheat flour extract ste-lashes and dried apricots in the production of bakery products will help expand the range of bakery products with low calorie and high in essential nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування мальтозної патоки у виробництві булочних виробів
    (2008) Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    В тезах наведено вплив мальтозної патоки на інтенсивність бродіння тіста порівняно зі зразками з цукром, його реологічні властивості та формування органолептичних показників якості готових виробів. Встановлено ефективність використання мальтозної патоки для подовження збереження виробами свіжості. Відзначено економічний зиск застосування мальтозної патоки у виробництві булочних виробів. In theses are maltose treacle effect on the intensity of fermented dough compared with samples of sugar, its rheological properties and formation of organoleptic quality finished products. Established efficiency Maltose treacle to extend storage products freshness. Noted economic benefit Maltose treacle use in the production of bakery products.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія булочних виробів для дітей вітамін D дефіцитних станів
    (2013) Бортнічук, Олег Вікторович; Гавриш, Андрій Володимирович; Доценко, Віктор Федорович; Поворознюк, Владислав Володимирович; Балацька, Н. І.; Синьєок, Л. Л.
    У даній статті розглядаються проблеми дефіциту вітаміну D у дітей. У тексті наведена інформація про роль вітаміну D в організмі, про джерела вітаміну D, причини й поширеність дефіциту вітаміну D та шляхи їх подолання. The article deals with the problem of vitamin D deficiency of the population living in northern latitudes.The text gives valuable information about the role of vitamin D in the body, the sources of vitamin D, causes and prevalence of vitamin D deficiency, as well as ways to overcome.