Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво білкових ізолятів в Україні
    (2024) Пічевський, Сергій Віталійович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Виробництво рослинних білкових ізолятів є стратегічно важливою галуззю, що дає можливість розробляти харчові продукти з високим вмістом білків призначені для всіх верств населення в тому числі забезпечення військовослужбовців повноцінним харчуванням. В роботі представлено світові об’єми виробництва білкових ізолятів в грошовому еквіваленті. Перераховано підприємства України, що виготовляють білкові ізоляти.
  • Ескіз
    Документ
    Isoflavones distribution in the process of soy protein recovery
    (2012) Nosenko, Tamara; Mank, Valeriy; Maksimovsa, Olena
    Soy bean contain soy isoflavones which have an effect on different metabolic disorders in human. In this study we have analysed distribution of soy isoflavone between different product under recovery of soy protein. Using mass-spectroscopy and NMR analysis we have detected main isomers in soy bean daidzin and genistin. It was shown that isoflavone fraction is extracted to alcohol solution in processing of protein concentrate. Having analysed products of protein isolate processing we detected that isoflavones were extracted to alkaline solution during protein extraction. Only about 17 % of isoflavones have been remaining in protein isolate. Main part of them was detected in whey water after protein precipitation. And it is possible to elicit them according to standart procedure using extraction by ethylacetate and precipitation by chloroform. Taking into account our results we are proposing to use the by-products of soy protein processing for isoflavone concentrate producing. Соєві боби містять ізофлавони, які можуть впливати на різноманітні порушення метаболізму людини. В даній роботі ми проаналізували розподіл соєвих ізофлавонів під час одержання соєвих білків. Використовуючи масс-спектроскопію та ЯМР аналіз ми виявили, що основними ізофлавоновими ізомерами в соєвих бобах є даідзин та геністин. Нами показано також, що ізофлавонова фракція екстрагується спиртовим розчином під час одержання білкових концентратів. Аналізуючи проміжні продукти процесу виробництва білкових ізолятів виявили, що ізофлавоноїди екстрагувались в лужний розчин під час екстрагування білків. Тільки приблизно 17 % ізофлавонів містилась в білковому ізоляті. Після осадження білків основна частка ізофлавонів була виявлена в сирова точній воді. Їх можна вилучати із сирова точної води за допомогою стандартного методу, використовуючи екстракцію етилацетатом і осадження хлороформом. На підставі одержаних даних пропонується використання проміжних продуктів виробництва соєвих білків для вилучення ізофлавонових концентратів.
  • Ескіз
    Документ
    Підсекція технології оліє жирової промисловості
    (2012) Манк, Валерій Веніамінович
    2 -3 квітня 2012 р. в НУХТ, м. Київ, відбулася 78 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, присвячена розгляду наукових здобутків молоді, які направлені на вирішення проблем якісного харчування людства у ХХІ столітті. У роботі конференції прийняли участь представники наукової спільноти різних регіонів України та Молдавії. У засіданнях підсекції технології оліє жирової промисловості було заслухано 23 доповіді молодих учених Національного університету харчових технологій, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Технічного університету Молдови. Розглянуто сучасні проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій виробництва оліє жирових продуктів на основі проведення фізико-хімічних досліджень окремих технологічних процесів очищення оліє жирової сировини та виділення з неї корисних компонентів – рослинних білкових ізолятів, фосфоліпідів, антиоксидантів. Велику увагу приділено використанню комп’ютерних програм для автоматизації технологічних розрахунків виробництва харчових продуктів на основі жирів.