Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Інфрачервона спектроскопія бджолиного воску(2016) Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій ПетровичМетод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити ідентифікацію воску та воскоподібних речовин, визначати відсотковий вміст таких домішок, як парафін та церезин, а також дає можливість робити якісні висновки щодо старіння зразка. Також може бути застосований у якості експрес-методу на виробництві для контролю продукції в процесі виготовлення вощини. При цьому вказаний метод не призводить до фізико-хімічних змін показників зразка, що спостерігається при традиційних хімічних методів аналізу. The BIC spectroscopy method allows identification of waxes and waxy substances, determining the percentage of impurities such as paraffin and ceresin, and also makes it possible to draw qualitative conclusions about the aging of the sample. It can also be used as an express method in production for controlling products in the process of manufacturing wax. At the same time, this method does not lead to physico-chemical changes in sample parameters, which is observed in traditional chemical methods of analysis.Документ Дослідження воскової сировини методом БІЧ-спектроскопії(2017) Коробка, Юлія Петрівна; Гедзюк, Вікторія; Вишняк, Володимир Вікторович; Домбровський, Валерій Петрович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара ТихонівнаДаний метод досліджень не потребує особливої підготовки зразка, експеримент проходить швидко, дослідженням не заважає оточуюче світло. Прилад здатний забезпечити постійний контроль фізико-хімічних властивостей сировини в процесі виробництва воску та виробів з нього. Метод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити постійний моніторинг воскової сировини на предмет виявлення сторонніх домішок (парафіну, церезину) та контролювати хімічний склад готової продукції, зокрема штучної вощини. This method of research does not require special preparation of the sample, the experiment passes quickly, the study does not interfere with the surrounding light. The device is capable of providing constant control of the physical and chemical properties of raw materials in the process of producing waxes and wares from it. The BIC spectroscopy method allows for continuous monitoring wax raw materials for the detection of foreign impurities (paraffin, ceresin) and control the chemical composition of finished products, in particular artificial wax.Документ Ідентифікація бджолиного воску та воскоподібних речовин методом інфрачервоної спектроскопії(2016) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир Вікторович; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій ПетровичІнфрачервона спектроскопія дифузного відбивання дозволяє за короткий час, не використовуючи хімічних реактивів та не руйнуючи зразок, проводити ідентифікацію бджолиного воску, а також виявляти такі домішки, як церезин та парафін. Infrared spectroscopy of diffuse reflection allows for a short time, without using chemical reagents and without destroying the specimen, to identify the beeswax, and to detect impurities such as ceresin and paraffin.Документ Визначення воскоподібних речовин в оліях методом газової хроматографії(2014) Осейко, Микола Іванович; Голубець, Ольга В.; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Шкаруба, С. М.Визначення масової частки воскоподібних речовин є невід'ємною складовою в процесі контролю якості вимороженої соняшникової олії, і регламентується ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови». Крім того, вміст восків є одним з показників, що використовуються для встановлення виду оливкової олії (першого віджиму або екстракційної). Тому удосконалення методу визначення воскоподібних речовин належить до актуальних задач. Determination of the mass fraction of waxy substances are an integral part in process quality control winterized sunflower oil, and regulated ISO 4492: 2005 "Sunflower. Specifications. "In addition, the wax content is one of the indicators used to establish the type of olive oil (first pressing or extraction). Therefore, improvement of the method for determining waxy substances belonging to the current problems.