Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Утилізація післяспиртової зернової барди(2014) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичОдним з ключових питань спиртового виробництва є комплексна утилізація післяспиртової барди, що дозволяє не тільки підвищити рентабельність товарної продукції, а і забезпечити екологічну безпеку виробництва. При річному виробництві спирту біля ЗО млн. дал на спиртових заводах України у вигляді відходу, а точніше вторинного сировинного ресурсу, щорічно утворюється близько З млн. т зернової барди, яка є високоякісним білково-вуглеводним кормопродуктом. На кожні 1000 дал спирту у барді міститься близько 10000 корм. од. Вартість 1 корм. од. натуральної барди у 10 та більше разів нижча, ніж в концентрованих кормах. One of the key issues of alcohol production is a complex utilization of post-bards, which can not only increase the profitability of commercial products, but also ensure the environmental safety of production. With an annual production of alcohol at thirty million. Given in distilleries Ukraine as waste, but rather a secondary raw materials annually produce about From mln. Tons of grain bards, which is a high quality protein and carbohydrate kormoproduktom. For every 1000 gave alcohol in Bardiya contains about 10,000 food. units. The cost of 1 food. units. genuine bards of 10 or more times lower than in concentrated feed.Документ Розроблення технологічної схеми переробки післяспиртової зернової барди з використанням мембранних процесів(2014) Корнієнко, Людмила Вікторівна; Бусигін, Олександр Васильович; Тростянський, Є. Д.Питання комплексного перероблення післяспиртової зернової барди на сьогодні є актуальним та важливим. В сучасних економічних умовах на всіх етапах виробництва та переробки харчової сільськогосподарської сировини велика увага приділяється створенню та освоєнню нових ресурсозберігаючих технологій, а також удосконаленню існуючих технологічних процесів. Серед них велику роль відіграють мембранні методи розділення. Застосування баромембранних процесів в харчовій промисловості, і в спиртовій зокрема, є особливо перспективним, оскільки вони дозволяють здійснювати очищення та концентрування харчових рідин без впливу високої температури, що сприяє зберіганню нативних властивостей, підвищувати ступінь використання окремих компонентів сировини, знижувати енергоємність процесів. Issues of complex post-processing on grain bards today is relevant and important. In the current economic environment at all stages Food production and processing of agricultural raw materials, much attention given to the creation and development of new resource-saving technologies, and improvement of existing processes. Among them, an important role Membrane separation techniques play. Application baromembrannyh processes food industry, and alcohol in particular, is especially promising because they allow for purification and concentration of food liquids without high temperature, which contributes to the preservation of native properties increase the degree of utilization of individual components of raw materials, lower energy processes.Документ Вивчення можливості висушування квасної комбінованої закваски(2001) Прибильський, Віталій Леонідович; Антонюк, Tетяна Андріївна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичДля проведення досліджень передбачалось приготування замісу із зерна пшениці визначеної крохмалистості із заміною води на 25, 50, 75 % фільтратом зернової барди, його розварювання за низькотемпературною схемою з використанням ферментного препарату Термаміл - 120 L для розрідження середовища, подальше оцукрення затору ферментним препаратом Сан Супер - 240 L, зброджування сусла та його перегонка. Проведені дослідження якості дистилятів бражок показали, що після перших двох циклів застосування фільтрату барди вміст в них таких домішок як альдегіди, вищі спирти та ефіри суттєво не змінювався у порівнянню з контролем в усіх дослідних зразках. For research envisaged making dough from wheat certain krohmalystosti with replacement water for 25, 50, 75% of the filtrate grain bards, his cooking at low temperature scheme using enzyme Termamil - 120 L for dilution protection, further otsukrennya mash enzyme preparation Sao Super - 240 L, it must fermentation and distillation. The research quality distillates brazhok showed that after the first two cycles of leachate bards content of impurities such as aldehydes, higher alcohols and esters did not change significantly compared to control in all samples.