Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Лецитин, як харчова добавка із широким спектром застосування
    (2024) Мартинюк, Валерія Андріївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Проаналізовано літературу та встановлено, що соняшниковий лецитин широко використовують у харчовій промисловості в якості емульгатора, стабілізатора.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних властивостей безглютенового дріжджового тіста
    (2019) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович
    Досліджено вплив ферментативної модифікації крохмалю борошна, лецитину і яєчного білка на реологічні властивості рисового тіста. The influence of enzymatic modification of starch flour, lecithin and egg protein on the rheological properties of rice dough has been investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання структуроутворювачів у технології безглютенового хліба
    (2019) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович
    Розглянуто доцільність корегування структурно-механічних властивостей безглютенового тіста з рисового борошна шляхом використання ГПМЦ та лецитину. The expediency of correction of the structural and mechanical properties of gluten-free dough from rice flour by the use of HPMC and lecithin is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.