Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимів сушіння насіння ріпаку
    (2021) Пазюк, Даша Вадимівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Демидова, Анастасія Олександрівна
    Запропонована низькотемпературна технологія сушіння насіння ріпаку, яка дає можливість знизити енергетичні витрати на процес та зменшити вплив температури на матеріал. Дослідження режимів низькотемпературного сушіння виконувалось на лабораторному конвективному стенді в Науково–дослідному інституті технічної теплофізики НАН України (м. Київ) та передбачало одночасне знімання даних температури теплоносія, часу процесу та маси матеріалу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження функціонально-технологічних властивостей білкового борошна з макухи ріпаку
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Волощенко, Тетяна Олександрівна
    Функціонально-технологічні властивості продуктів переробки, перш за все, залежать від хімічного складу сировини, з якої його отримують. У свою чергу хімічний склад ріпакової макухи залежить не тільки від грунтово-кліматичних умов та сорту перероблюваної культури, але і від технологічних схем вилучення олії. Тому ми використовували насіння ріпаку сучасної селекції, яке відноситься до типу «00». Макуху отримували після холодного пресування насіння, щоб зберегти її високу біологічну цінність. Functional properties of processing products depends first of all from the chemical composition of raw materials for their obtaining. In turn, chemical composition of rape cake depends not only from the soil and climate condition if growing and variety, but from oil extraction technology. That is why the rape seeds of modern selection and «00» type were used in our work. For preserving the biological value of cake the seeds were processed by cold pressing.