Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Електрохімічна активація води – дієвий метод її знезараження та підвищення біологічної активності
    (2024) Шпак, Владислав В’ячеславович; Коломієць, Дмитро Петрович; Зінькевич, Петро Олексійович
    З метою дезінфекції та підвищення біологічної активності води існує можливість корегування її властивостей різними методами. Через обмеження, що пов’язані з використанням сучасних біоцидних агентів, існує потреба у пошуку нових методів обробки води, зокрема безреагентних. Одним з них є метод електрохімічної активації води. В даних дослідженнях електроактивація водних систем здійснювалась шляхом анодної та катодної електричної обробки рідини в діафрагмовому електрохімічному електролізері. Шляхом відповідного вибору типу мембрани і різниці потенціалів на електродах об’єм води між електродами піддається впливу електричного поля високої напруженості і через воду протікає електричний струм, під дією якого солі металів розкладаються, перетворюються в гідроксиди і випадають в осад. У процесі низькотемпературного електролізу водопровідної води в катодній камері апарата утворюється лужна (жива) вода, а в анодній - кислотна (мертва) вода.
  • Ескіз
    Документ
    Evaluation of the prospects of using kumquat in sauces technology
    (2019) Kuzmin, Oleg; Bohomol, Anna; Kuzmin, Anton
    The purpose of the work is to study the antioxidant properties of water-alcohol infusions from citrus fruits and to determine the feasibility of their application in the technology of sauces. The theoretical expected value of redox potential (RP) Ehmin is obtained for monitoring and has a value of 198,0 mV, the maximum value of 450,0 mV (infusion of lemon pulp) is characteristic of plant water-alcohol infusions. The actual measured of RP Ehact – from 114,0 mV (control) to 298,0 mV (infusion of pulp lemon). At the same time, the minimum value of the recovery energy (RE) is – 84,0 mV and is characteristic for control, and the greatest value of 205,0 mV is the water-alcohol infusion from the kumquat peel. The pH level for water-alcohol infusions ranges from 3,50 (lemon infusion pulp) to 5,90 (infusion of lemon peel), the extracts have an acidic medium. According to the results of research, water-alcohol infusions are grouped according to the antioxidant activity – according to RE: extracts with average activity (from 100 to 200 mV) – mandarin, lemon, orange, grapefruit infusion; extract with high activity (from 200 mV and above) – infusion of kumquat.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології алкогольної продукції
    (2018) Естрін, Олексій Сергійович; Кузьмін, Олег Володимирович
    Досліджена антиокислювальна здатність настоїв з рослинної сировини для удосконалення технології алкогольної продукції. Antioxidant ability of infusions from vegetable raw materials for improvement of technology of alcoholic beverages is investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Окисно-відновний потенціал, як контролюючий параметр процесу очищення води
    (2014) Дереклієва, Альона; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Чайка, Іванна Василівна; Кукурудза, Стефанія
    Окисно-відновний потенціал (ОВП) є найважливішим показником властивостей природних і стічних вод. Його величина дозволяє оцінити забруднення води у водоймах продуктами розпаду органічних речовин і стічними водами промислових підприємств, а також контролювати процес очищення води на очисних спорудах. Oxidation-reduction potential (ORP) is an important indicator of the properties of natural and waste waters. Its size allows us to estimate water pollution in water bodies decay products of organic matter and wastewater industry, as well as control the process of water treatment at wastewater treatment plants.