Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи розроблення безбілкового печива(2019) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Грицевіч, Марія Юріївна; Богатирьова, Єлизавета ВалеріївнаНаведено розробки низькобілкового печива без застосування структуроутворювачів та з застосуванням структуроутворювачів (карбоксиметилцелюлоза та камідь гуара). The developments of low-protein cookies without using of structure builders and with using of structure builders (carboxymethyl cellulose and guar gum) are given.Документ Інноваційна технологія низькобілкового печива для хворих на фенілкетонурію(2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Грицевіч, Марія ЮріївнаНаведено результати визначення структурних показників тіста, фізико-хімічних показників низькобілкового печива, розрахунку кількості фенілаланіну. The results of the determination of dough structural indicators and physico-chemical indicators of low-protein cookies are given, amount of phenylalanine is calculated.Документ Розробка продуктів функціонального призначення зі зниженим вмістом фенілаланіну(2014) Муляр, Ольга Анатоліївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаФенілкетонурія відноситься до спадкових захворювань, пов'язаних з порушенням обміну амінокислот. Причиною хвороби служить недостатність певного ферменту, а саме фенілаланінгідроксилази, необхідної для нормального метаболізму амінокислот, з якої складається білок. Внаслідок цього відбувається значне накопичення фенілаланіну і його метаболітів в тканинах і основних біологічних рідинах хворого. Phenylketonuria refers to inherited diseases associated with metabolic acids. The cause of the disease is the lack of a certain enzyme, namely fenilalaninhidroksylazy necessary for normal metabolism of amino acids that make up proteins. As a result, there is a significant accumulation of phenylalanine and its metabolites in tissues and biological fluids basic patient.