Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Herbal bioflavonoids as the perspective source for рroduction of food additives(2024) Simahina, Galina; Naumenko, NataliiaSince the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. Today, the scientists‘ attention is more and more drawn to P-active substances of phenolic origin (bioflavonoids): catechinins, anthocyanins, leucoanthocyanins, flavone glycosides, chlorogenous acid and others. There are many evidences advocating this fact. The objectives of this work are to choose the optimum parameters of maximal bioflavonoid extraction from 10 samples of medicinal herb with subsequent practical use in production of natural food additives.Документ Можливості використання лаврової вишні у виробництвах консервованих продуктів(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаЛаврова вишня - нетрадиційна сировина, яка багата на біологічно активні речовини, а саме антоціани та фенольні сполуки. Доведено, що висока харчова та біологічна цінність в поєднанні з хорошими органолептичними показниками роблять ягоди лаврової вишні цінною сировиною для виробництва консервованих продуктів.Документ Исследование пространственного строения и реакционной способности кверцетина и рутина методами компьютерной химии(2013) Стеценко, Наталья Александровна; Симахина, Галина АлександровнаИсследованы пространственное строение и энергетические характеристики основных представителей группы биофлавоноидов – кверцетина и рутина методами молекулярной механики и квантовой химии. It was studied the spatial structure and energy characteristics of the main representatives of the group of bioflavonoids - quercetin and rutin by molecular mechanics and quantum chemistry.Документ Розроблення нових видів йогуртів антиоксидантної дії(2012) Гойко, Ірина Юріївна; Івасенко, Інна АнатоліївнаОбґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини, плодів глоду криваво-червоного та сиропу плодів лимоннику китайського для виробництва йогуртів антиоксидантної дії. Розроблено рецептуру йогуртів, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому продукті. The appropriateness of functional ingredients - pectin extract and rose hips, hawthorn berries, blood-red fruit syrup Chinese lemon yogurt for the production of antioxidant action.A recipe yoghurt, to determine the content of ascorbic acid and bioflavonoids in the finished product.