Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Трьохступеневий карбонізатор цукрового соку(2023) Тимченко, Іван Вячеславович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій МихайловичДокумент Визначення бродильної активності дріжджів по вуглекислому газу манометричним методом(2019) Рідкоус, Володимир ВасильовичДоведена можливість використання манометричного методу та аналітичних розрахунків для експрес-методу знаходження виділеного вуглекислого газу у зброджуваному суслі при визначенні бродильної активності дріжджів. The possibility of application of gauge pressure method and analytical calculations for the purpose of determination of carbon dioxide released into the fermented wort during determination of fermentative activity of yeasts has been proven.Документ Вплив на розчинність діоксиду вуглецю у воді гідродинамічних параметрів при русі газорідинних систем по капіляру(2015) Світлик, Андрій Миколайович; Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр МиколайовичНа основі досліджень по гідродинаміці двофазної системи вода-діоксид вуглецю, що рухається по капіляру діаметром 10 мм, встановлені границі впливу капілярних ефектів, виділені критерії, що характеризують режим течіння. Встановлено вплив капілярного числа на інтенсивність розчинення діоксиду вуглецю у воді. Based on research on the hydrodynamics of two-phase system of water-carbon dioxide, which moves in capillary diameter of 10 mm, set boundaries influence of capillary effects selected criteria characterizing techinnya mode. The influence of capillary number on the intensity of dissolving carbon dioxide in water.Документ Определение поверхности контакта фаз при абсорбции CO2 водой в капиллярно-пористом элементе(2015) Свитлык, Андрей Николаевич; Прохоров, Александр НиколаевичРассмотрены процессы, происходящие на межфазной поверхности. Выведена формула для определения поверхности контакта фаз абсорбционных массообменных процессов, происходящих в капиллярно-пористом элементе. Увеличение скорости газовой фазы и увеличение относительной скорости фаз уменьшает образование и обновление межфазной поверхности; полученные результаты исследования можно использовать для других массообменных процессов; выявлены пути, приводящие к росту межфазной поверхности контакта фаз. As a result of experimental studies is defined functional dependence of the area of the updated surface from change of hydrodynamic characteristics of gas-liquid system. It is revealed that with increase of speed of a gas phase, irrespective of the size of the capillary channel, the interphase interface of phases decreases, and with increase of speed of the relative movement of phases value of an interphase surface of phases decreases.Документ Вплив тиску екструдування та вмісту газу на формування пористості готових виробів(2014) Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичОдним із основних показників якості готових хлібобулочних виробів є структура та характер пористості. На формування структури пористості готових виробів впливає рівномірний розподіл дріжджових клітин як центрів газоутворення, що досягається інтенсивним замішуванням тіста, тому інтенсивне механічне оброблення тістової маси сприяє утворенню дрібнопористої структури м'якушк. Під час подальших стадій технологічного процесу утворення нових центрів газоутворення не відбувається, а тільки ріст існуючих. Етап оброблення тіста та процес випікання тістових заготовок завершують формування структури пористості готових виробів, значна роль в цьому процесі відводиться структурно-механічним властивостям тіста. Нами досліджено вплив тиску екструдування на величину та структуру пористості готових виробів. One of the main indicators of quality finished bakery products is the structure and nature of porosity. The formation porosity structure of finished products affects even distribution of yeast cells as gassing centers, achieved by intensive kneading, so intense machining dough mass promotes the formation of fine-structure of the crumb. During the subsequent stages of the process of formation of new gas production centers does not occur, but the growth of existing ones. Step handling dough and baking the dough pieces complete structure formation porosity of the finished products, a significant role in this process, given the structural and mechanical properties of dough. We studied the effect of pressure on the extrusion size and structure of the porosity of the finished products.Документ Спосіб підвищення використання діоксиду вуглецю в апаратах сатурації(2014) Захаров, Володимир Володимирович; Пономаренко, Віталій ВасильовичЗапропонована схема є перспективною на цукровому заводі, покращує використання СОг в апаратах сатурації, зменшуються втрати тепла з відпрацьованим сатураційним газом. The proposed scheme is promising in a sugar factory, improves the use of SOG in carbonation apparatus, reduced heat loss from the spent gas carbonation.Документ Using paligorskit for purifying the aqueous-alcoholic solutions(2004) Mank, Valeriy; Melnyk, LyudmilaInvestigated the adsorption properties of palygorskite in the purification of water-alcohol solutions in vacuum. The efficiency of absorption of this natural mineral aldehydes, esters, higher alcohols under vacuum. Palygorskite proved reuse by its regeneration with superheated steam or carbon dioxide.