Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання порошків шпинату та селери у виробництві житньо-пшеничного хліба оздоровчого призначення.
    (2020) Гойко, Ірина Юріївна; Огірчак. Тетяна Юріївна
    Обґрунтовано застосування порошків шпинату та селери у виробництві житньо-пшеничного хлібу. The use of spinach and celery powders in the production of rye-wheat bread is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння кореню селери
    (2016) Мурашко, Катерина Сергіївна; Перець, Анастасія Олегівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено дослідження з підвищення теплової ефективності процесу сушіння коріння селери з поліпшенням його якості та максимального збереження всіх біологічно цінних речовин. Research over is in-process brought from the increase of thermal efficiency of process of drying of root of celery with the improvement of his quality and maximal maintenance of all biologically valuable substances.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології закусочних кисломолочних паст з композиціями прянощів на основі селери
    (2014) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Однією із сучасних тенденцій розвитку технології є створення нових продуктів, збагачених комплексом біологічно активних сполук, що не тільки забезпечують організм людини основними поживними речовинами та енергією, а й сприяють покращенню здоров'я споживачів. Серед таких компонентів - натуральні прянощі. Зокрема, селера - пряна рослина із яскраво вираженим ароматом, яка відома людям з давніх часів як смачний овоч і прекрасний лікарський засіб від багатьох захворювань. Зокрема, селера містить у своєму складі багато вітамінів В1, В2, РР, Е, К, С, провітамін А. Селера багата фолієвою кислотою, органічними кислотами, цінними амінокислотами, мікроелементами. Використовується листя та коріння цієї рослини як у свіжому, так і сушеному вигляді. Селера характеризується помірно вираженим смаком та ароматом, тому застосовувати її у складі кисломолочних паст можна не тільки самостійно, а й у композиційних сумішах. One of the current trends of technology to create new products enriched with a complex of biologically active compounds that not only provide the body essential nutrients and energy, but also improves the health of consumers. Among these components - natural spices. In particular, celery - spicy herb with a strong flavor, which known to people since ancient times as a vegetable is delicious and a wonderful drug from many diseases. In particular, celery contains in its composition of vitamins V B2, PP, E, K, C, and vitamin A. Celery is rich in folic acid, organic acids, valuable amino acids, trace elements. Use leaves and roots of this plant in both fresh and dried. Celery is characterized moderately pronounced flavor and aroma, so use it as part of fermented milk pastes can not only themselves, but also in composite mixtures.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології пісочного напівфабрикату з використанням овочевих порошків
    (2014) Мельничук, Галина; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович
    На підставі здійснених досліджень нами розроблена рецептура нового виду пісочного печива з заміною 15 % борошна пшеничного порошком селери дисперсністю 30...50 мкм. Дослідні зразки відрізнялися ароматом і смаком, характерним для пісочного печива; збагачені кондитерські вироби, мали знижену калорійність і підвищену біологічну цінність за рахунок збагачення вітамінами і мінеральними речовинам. Based on research carried out we developed a new type of recipe shortbread replacing 15% wheat flour celery powder dispersion 30 ... 50 mm. The test samples were distinguished aroma and flavor characteristic of shortbread; enriched pastries were reduced calorie and high biological value due to enrichment with vitamins and minerals.