Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Екологічні проблеми виробництва кави(2020) Захарова, Руслана Анатоліївна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризовані екологічні проблеми виробництва кави. До найбільших належать відходи, а саме кавовий шлам. Його рекомендовано використовувати у виробництві косметичних і парфумерних продуктів, композиціях компостів, як паливо, для отримання кавової олії та біогазу. Для вилучення крупнодисперсного кавового пилу запропоновано використання циклонів. Очищення стічних вод здійснюється біологічним аеробним або анаеробно-аеробним способом. The ecological problems of coffee production are characterized. The largest is waste, namely coffee sludge. It is recommended for use in the production of cosmetics and perfumes, compost compositions as fuel, for the production of coffee oil and biogas. The use of cyclones has been proposed to remove coarse coffee dust. Wastewater treatment is carried out by biological aerobic or anaerobic-aerobic method.Документ Вирішення екологічних проблем молокопереробної галузі(2013) Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Мушинська, Наталія МиколаївнаНаведені основні екологічні проблеми молокопереробних підприємств. Охарактеризовані основні способи очищення стічних вод молокозаводів. Проаналізовані сучасні способи їх очищення. Запропоноване аеробне біохімічне очищення в аеротенках. The main environmental problems of dairy processing enterprises are presented. The main methods of cleaning the waste water of dairies are described. The modern ways of their purification are analyzed. Aerobic biochemical purification in aerotanks is proposed.