Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Натуральный структурирующий компонент для кисломолочных паст(2017) Ющенко (Гончар), Наталья Михайловна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадиевнаНа основе полученных данных можно сделать вывод, что использование измельченных с размером до 2 мм зерен термически необработанного зерна гречки, с введением молочной сыворотки (гидромодуль 4) и последующей термообработкой при 85...90°С на протяжении 3...5 минут и охлаждением до 20...22°С, обеспечивает оптимальные показатели влагоудерживающей способности гречнево-сывороточного клейстера и, как следствие, обеспечивает эффективность использования стабилизирующего эффекта измельченных зерен гречки. Based on the data obtained, it can be concluded that the use of crushed with a size of 2 Mm grain of thermally untreated buckwheat grains, with the introduction of whey (hydromodule 4) and Subsequent heat treatment at 85...90°C for 3...5 minutes and cooling to 20...22°C, Provides optimal indicators of moisture-holding capacity of buckwheat and whey paste and, As a consequence, ensures the effectiveness of using the stabilizing effect of the crushed grains Buckwheat.Документ Розроблення технології закусочних кисломолочних паст з композиціями прянощів на основі селери(2014) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаОднією із сучасних тенденцій розвитку технології є створення нових продуктів, збагачених комплексом біологічно активних сполук, що не тільки забезпечують організм людини основними поживними речовинами та енергією, а й сприяють покращенню здоров'я споживачів. Серед таких компонентів - натуральні прянощі. Зокрема, селера - пряна рослина із яскраво вираженим ароматом, яка відома людям з давніх часів як смачний овоч і прекрасний лікарський засіб від багатьох захворювань. Зокрема, селера містить у своєму складі багато вітамінів В1, В2, РР, Е, К, С, провітамін А. Селера багата фолієвою кислотою, органічними кислотами, цінними амінокислотами, мікроелементами. Використовується листя та коріння цієї рослини як у свіжому, так і сушеному вигляді. Селера характеризується помірно вираженим смаком та ароматом, тому застосовувати її у складі кисломолочних паст можна не тільки самостійно, а й у композиційних сумішах. One of the current trends of technology to create new products enriched with a complex of biologically active compounds that not only provide the body essential nutrients and energy, but also improves the health of consumers. Among these components - natural spices. In particular, celery - spicy herb with a strong flavor, which known to people since ancient times as a vegetable is delicious and a wonderful drug from many diseases. In particular, celery contains in its composition of vitamins V B2, PP, E, K, C, and vitamin A. Celery is rich in folic acid, organic acids, valuable amino acids, trace elements. Use leaves and roots of this plant in both fresh and dried. Celery is characterized moderately pronounced flavor and aroma, so use it as part of fermented milk pastes can not only themselves, but also in composite mixtures.