Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Документ Приведення внутрішнього законодавства держав-членів у відповідність до права Європейського Союзу(2023) Задніпряна‐Корінна, Мар'яна ЮріївнаВ тезах проаналізовано механізм гармонізації національного законодавства з європейським правом, а саме систему організаційних та нормативно-правових елементів, що забезпечують встановлення уніфікованого порядку регулювання правовідносин шляхом імплементації положень договорів у національне законодавство. Зміст процесу гармонізації полягає у внесенні змін та доповнень до існуючого законодавства, а також прийнятті нових нормативно-правових актів, що необхідні для виконання вимог Європейського Союзу. Це включає розробку планів гармонізації, забезпечення ефективних правових механізмів реалізації заходів та встановлення санкцій за їх недотримання. Країни, що приєднуються до Європейського Союзу, приділяють значну увагу гармонізації законодавства, розробляючи спеціальну нормативно-правову базу та створюючи уповноважені державні органи для координації політики в цій сфері. Терміни "адаптація", "апроксимація" та "наближення" часто вживаються як синоніми гармонізації. Адаптація означає приведення законів та інших нормативно-правових актів у відповідність до acquis communautaire. Апроксимація та наближення визначаються як досягнення відповідності та заміна нормативно-правових актів. Для визначення механізму гармонізації потрібно з’ясувати розбіжності між правовим регулюванням у Європейському Союзі та Україні, визначити пріоритетність усунення невідповідностей у праві України та прийняти спеціальні закони щодо впровадження змін та доповнень до законодавства для ідентифікації та полегшення роботи виконавчих органів владиДокумент Improvement of food safety control system in Ukraine(2016) Ohlashennyy, Yuriy; Sliva, Yulia; Popova, InnaIn Ukraine, September 20, 2015 came into force Law of Ukraine of 07.22.2014 p. Number 1602-VII «On basic principles and requirements for safety and quality of food». The aim of developing the bill and the adoption of the Law № 1602 Ukraine was the harmonization of legislation with EU legislation in the field of food safety, ensure a high level of protection of human health and consumer interests and create transparent conditions for economic activities.