Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Biological value of oregano oil
    (2022) Kryshtof, Valentyna; Podobiy, Olena
    Oregano is an aromatic herb best known as an ingredient in Italian cuisine. In the tradition of Ukrainian botany, it is called "common motherwort". Oregano oil is an extract obtained by infusing olive oil. The oil extract is useful both when consumed and when applied to the skin.
  • Ескіз
    Документ
    Показники хлібної крихти як сировини для сухарних брикетів
    (2017) Землинська, Марія Дмитрівна; Самбурський, Федір Гаврилович; Махинько, Валерій Миколайович
    Представлено результати вивчення фізичних характеристик хлібної крихти, яка може бути використана у технології сухарних брикетів. Одержані результати вказують на можливість виготовлення сухарних брикетів на існуючому харчоконцентратному та фармацевтичному обладнанні без суттєвих змін у технологічних режимах. The results of studying the physical characteristics of bread crumb that can be used in the technology of briquettes are presented. The obtained results indicate the possibility of making briquettes on the existing food concentrates and pharmaceutical equipment without significant changes in technological regimes.
  • Ескіз
    Документ
    Innovative technology of alcohol drinks
    (2016) Oliynyk, Svitlana; Kuts, Anatoly; Tarasiuk, Lesia
    Інноваційна технологія алкогольних напоїв включає в себе раціональні блоки універсальної технологічної схеми, які забезпечують якість і стабільність контрольованих параметрів. Визначено критичні контрольні точки технології: співвідношення води і етанолу, органолептичні, фізико-хімічні показники та температуру води, етанолу і водно-спиртової суміші на стадії підготовки і під час очищення активним вугіллям і мінералами в стані фізичної і хімічної рівноваги, стабільності напоїв в пляшках. The innovative technology of alcohol drinks based includes the rational blocks of universal flowsheet, which provide the quality and stability of drinks by the controlled parameters. The critical control points of the technology: the affinity of water and ethanol, the organoleptic, physico-chemical parameters and temperature of water, ethanol and water-alcohol mixture under preparation and during its treatment by activated carbon and minerals and in a state of physical and chemical equilibrium, stability of drinks in bottles, were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика токайських вин виготовлених в Угорщині та Закарпатті
    (2016) Микора, Микола Станіславович; Гречко, Ніна Яківна
    Дослідження показали, що токайські вина, які виготовляються в Угорщині та Закарпатті, мають багато відмінностей майже на кожній стадії виготовлення; Studies have shown that Tokaj wines that are produced in Hungary and Transcarpathia have many differences on almost every stage of manufacture.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження тенденцій змін у харчуванні
    (2014) Федулова, Ірина Валентинівна
    Одним з індикаторів продовольчої безпеки країни є визначення питомої ваги витрат на продукти харчування в сукупних витратах домогосподарств, вона не повинна перевищувати 60%. При цьому значенні наступає критична межа використання сукупного доходу господарств. В 2000-2001 роках спостерігалось критичне значення цього показника, після цього спостерігалася спадна тенденція до 2008 року, де значення цього індикатора набуло найменшого значення - 48,8%, і подальше незначне зростання.
  • Ескіз
    Документ
    Продовольча безпека – важлива складова економічної безпеки держави
    (2013) Сіднєва, Жанна Костянтинівна
    Висвітлена економічна сутність продовольчої безпеки. Розглянуті та проаналізовані основні індикатори продовольчої безпеки. Highlights the economic nature of food security. Reviewed and analyzed key indicators of food security.