Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Харчова добавка з ягід годжі для м’ясопродуктів
    (2020) Галенко, Олег Олександрович; Баран, Дмитро Ігорович
    Розроблена рецептура м'ясних продуктів з використанням екстракту ягід годжі. A recipe for meat products using goji berry extract has been developed.
  • Ескіз
    Документ
    Фортифікація м’ясопродуктів мікронутрієнтами
    (2021) Кравчук, Валентина Вадимівна; Галенко, Олег Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Екстракт ягід годжі для збагачення м’ясопродуктів
    (2021) Галенко, Олег Олександрович; Кравчук, Валентина Вадимівна
    В процесізберігання готового продуктужири, що входять до його складу окислюються, а це призводить дозниження їх якості і, відповідно, скорочення терміну зберігання. Одним із способів підвищення якості та подовження гарантійного терміну зберігання продукції є включення доїх складу природних антиоксидантів. Тому актуальним є вивчення впливу рослинних добавок з антиоксидантними властивостями на процес окиснення жирів з метою розробки науково-обґрунтованих технологічних заходів щодо
  • Ескіз
    Документ
    Determination of Fatty Acid Profile of Sunflower Oil Samples by NMR 1H Spectroscopy
    (2018) Kovaleva, Svetlana; Mazur, Larisa; Miroshnikov, Oleg; Hutsalo, Inna
    Sunflower oil with a high content of oleic acid (Omega-9) and a sufficiently low content of polyunsaturated linoleic acid (Omega-6) is characterized by a lower nutritional value but greater chemical stability at high temperatures and in the presence of oxidizing agents, therefore, it has several advantages for the food and chemical industries, and also as a raw material for the production of biofuels. The determination of the TAG composition o f oil is very important, because due to selection there is a large number o f sunflower varieties. The spectra o f oil samples extracted from seeds o f various sunflower varieties were investigated by NMR 1H spectroscopy to determine fatty acids composition. This method based on estimation and comparison the proton integral intensities of allylic and bis-allylic CH2 groups with intensity o f glycerol protons that allows to determine the amounts o f these unsaturated fatty acids. Each oil sample obtained has its individual TAG profile determining its physicochemical properties and nutritional value. Method 1H-NMR spectroscopy is rapid and non-destructive, so it is perspective for determination o f oil fatty acid composition.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання та використання купажованих жирових основ для виробництва спредів
    (2014) Вінніченко, Інна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Сучасне виробництво продуктів харчування перейшло на нову ступінь розвитку, коли продовольча програма повинна вирішувати проблему задоволення не тільки потреб населення в окремих харчових продуктах, але і забезпечувати їх збалансованість за основними нутрієнтами. Modern food production moved to a new stage of development when food program should solve the problem not only meet the needs of the population in some foods, but also to ensure their balance on the basic nutrients.