Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами
    (2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович
    На сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Очистка сточных вод пищевых предприятий от маслосодержащих компонентов
    (2012) Котельникова, И. В.; Лазарев, С. И.; Головашин, Владислав Львович; Поздняков, A. Е.; Мирончук, Валерий Григорьевич; Змиевский, Юрий Григорьевич
    Эффективная очистка маслосодержащих сточных вод является актуальной в современных условиях. Средняя концентрация масел в сточных водах 14,1 мг/л, а ПДК этих веществ в водоемах и водостоках рыбо-хозяйственного назначения установлена на уровне 0,05 мг/л. Для очистки таких вод используют технологические схемы с применением мембранных процессов. For efficient treatment of oil-containing wastewater is very important in modern conditions. The average concentration of oil in wastewater 14,1 mg/l and MPC of these substances in water bodies and drains the fishery is set at 0.05 mg/l For the purification of such waters used technological scheme with the use of membrane processes.
  • Ескіз
    Документ
    Регенерація мембран при розділенні молока та молочної сироватки
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Гудзовська, І. А.
    Метою представленої роботи було визначення основних вимог до регенеруючих розчинів та аналіз відомих технологій за умов мембранного розділення знежиреного молока та молочної сироватки. The aim of the present study was to determine the basic requirements for regenerating solutions and analysis of known technologies in the context of membrane separation of skim milk and whey.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технологічної схеми переробки післяспиртової зернової барди з використанням мембранних процесів
    (2014) Корнієнко, Людмила Вікторівна; Бусигін, Олександр Васильович; Тростянський, Є. Д.
    Питання комплексного перероблення післяспиртової зернової барди на сьогодні є актуальним та важливим. В сучасних економічних умовах на всіх етапах виробництва та переробки харчової сільськогосподарської сировини велика увага приділяється створенню та освоєнню нових ресурсозберігаючих технологій, а також удосконаленню існуючих технологічних процесів. Серед них велику роль відіграють мембранні методи розділення. Застосування баромембранних процесів в харчовій промисловості, і в спиртовій зокрема, є особливо перспективним, оскільки вони дозволяють здійснювати очищення та концентрування харчових рідин без впливу високої температури, що сприяє зберіганню нативних властивостей, підвищувати ступінь використання окремих компонентів сировини, знижувати енергоємність процесів. Issues of complex post-processing on grain bards today is relevant and important. In the current economic environment at all stages Food production and processing of agricultural raw materials, much attention given to the creation and development of new resource-saving technologies, and improvement of existing processes. Among them, an important role Membrane separation techniques play. Application baromembrannyh processes food industry, and alcohol in particular, is especially promising because they allow for purification and concentration of food liquids without high temperature, which contributes to the preservation of native properties increase the degree of utilization of individual components of raw materials, lower energy processes.