Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Перспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основі
  • Ескіз
    Документ
    Фізіологічна дія нутрієнтів на організм людини
    (2020) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Нутрієнти надходять в організм з їжею і використовуються для задоволення енергетичних та пластичних потреб організму. Вони поділяються на вуглеводи; білки; ліпіди; вітаміни; мінерали. Перші три класи поживних речовин гідролізуються в травному тракті під час травлення до мономерів. Ці мономери в клітинах частково використовуються для виробництва енергії шляхом окислення до кінцевих продуктів, а частково для біосинтезу власних білків, жирів і вуглеводів. Вітаміни, мінерали не потребують перетравлення травними ферментами./Nutrients enter the body with food and are used to meet the energy and plastic needs of the body. They are divided into carbohydrates; proteins; lipids; vitamins; minerals. The first three classes of nutrients are hydrolyzed in the digestive tract during digestion to monomers. These monomers in cells are used in part for energy production by oxidation to the final products, and in part for the biosynthesis of their own proteins, fats and carbohydrates. Vitamins, minerals do not require digestion by digestive enzymes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології східних солодощів
    (2019) Несен, Олександра Артурівна; Корецька, Ірина Львівна
    Метою дослідження було формування споживчих властивостей цукерок групи лукум та створення виробів підвищеної біологічної цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження альтернативних джерел отримання рослинного білку та огляд розробок з даного питання
    (2015) Муляр, Ольга Анатоліївна
    Вторинна сировина олійної промисловості - це високо вмісний білковий продукт, до складу якого також входять ненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінеральні речовини. Хоча рослинний білок вважається неповноцінним, проте створюючи комбінації білкових концентратів з різної сировини, можна створити різні білкові продукти якими можна збагачувати в повсякденні продукти харчування, що відповідно зробить їх функціональними. Recycled materials oil industry - a high protein containing product, to which also includes unsaturated fatty acids, vitamins and minerals. While vegetable protein is considered inferior, but creating a combination of protein concentrate from different raw materials to create different protein products which can enrich in everyday foods that under make them functional.
  • Ескіз
    Документ
    Technology of fortification of blended oils
    (2015) Nikolova, Lena; Topchiy, Oksana; Kotlyar, Eugene
    Modem food production moved to a new stage of development, when food program should solve the problem not only by meeting the needs of the population in some foods, but also by ensuring their balance on the basic nutrients. Сучасного виробництва продуктів харчування переїхав у новий етап розвитку, коли продовольча програма повинна вирішити проблему не тільки шляхом задоволення потреб населення в деяких харчових продуктах, але й забезпечення їхньої рівноваги на основних поживних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Використання лляного борошна для підвищення харчової цінності соусів
    (2014) Гладчук, Ольга Михайлівна; Кравчук, Наталія Миколаївна
    Здоров'я людини багато в чому визначається повноцінністю харчового раціону та стабільністю надходження поживних речовин до організму. Ефективним способом удосконалення структури харчування населення є розвиток виробництва широкого асортименту соусів з використанням у їх складі лляного борошна. Завдяки унікальному складу насіння льону можна вважати продуктом, що має оздоровчий вплив на організм людини. Human health is largely determined usefulness of diet and stable supply of nutrients to the body. An effective way to improve the structure of nutrition is to develop the production of a wide range of sauces using in their composition flax flour. Due to the unique composition of flax seeds can be considered a product that has a healthy effect on the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання щавнатного порошку для збагачення продуктів харчування зокрема виробів із січеної маси
    (2014) Польовик, Володимир Вікторович; Вінніков, Владислав; Корецька, Ірина Львівна
    Правильно приготувати страву - максимально зберегти цілющий склад поживних речовин, які є будівельним матеріалом нашого організму, підвищити імунітет людини для протистояння несприятливим чинникам навколишнього середовища. Недостатнє споживання жирів, білків, вуглеводів, макро- і мікроелементів, вітамінів в першу чергу призводить до порушення обмінних процесів в організмі, послаблення функцій природного самозахисту. Properly cook - to preserve healthful nutritional composition substances that are the building blocks of the body, improve human immunity to withstand adverse environmental factors. Insufficient consumption of fats, proteins, carbohydrates, macro- and micronutrients, especially vitamin leads to disruption of metabolic processes in the body, easing functions natural self-defense.
  • Ескіз
    Документ
    Мотивація молоді до ведення здорового способу життя через використання сучасних і нетрадиційних підходів до харчування
    (2014) Долиніна, Мила Милківна; Павлюк, Ірина Сергіївна
    На сьогоднішній день пріоритетним напрямом розвитку держави, є боротьба за здоровий спосіб життя та формування життєздатного підростаючого покоління. Today the priority areas of the state, is the struggle for healthy lifestyle and build a sustainable younger generation.
  • Ескіз
    Документ
    Взаємозв'язок Цинку і Кадмію в організмі людини
    (2014) Кіркова, Марина Станіславівна; Полумбрик, Максим Олегович
    Захисною дією великих концентрацій Zn в харчових продуктах при інтоксикації Cd і його акумуляції можна модулювати метаболізм Cd. Особливо важлива роль збагачення харчових продуктів Цинком в промислових районах України, які характеризуються гіперкадміозом. The protective effect of high concentrations of Zn in food intoxication Cd and its accumulation can modulate the metabolism of Cd. Especially important is the role of zinc fortification of food in the industrial areas of Ukraine, characterized hiperkadmiozom.