Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Кисломолочний напій оздоровчого призначення(2019) Говорун, Сергій; Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено новий кисломолочний напій оздоровчого призначення. Показано, що використання в якості збагачувачів рослинної сировини, а саме пюре з обліпихи та порошку з гарбуза дозволить розширити асортимент продуктів оздоровчої дії. A new sour milk drink for health purpose has been developed. It is shown that the use of herbal raw materials, such as mashed potatoes and sea buckthorn pumpkin, will expand the range of wellness products.Документ Analysis of the biochemical composition of cranberry natural enrichments intended for use in health food technologies(2019) Stetsenko, Natalia; Goyko, IrynaIn the work the prospects of using cranberry products in technologies of wellnessproducts are substantiated. The content of biologically active compounds in fresh berries and their effect on the human body are considered on the basis of the analysis of literature sources. Methods of obtaining puree and powder of cranberry berries are proposed, their physical-chemicalproperties and biochemical composition are investigated. The content of functional ingredients infresh berries and obtained natural enrichments is compared. A method of using cranberry powder for the production of health yogurt is suggested.Документ Характеристика складу та фізико-хімічних властивостей порошку зі стулок зеленого горошку(2019) Стеценко, Наталія ОлександрівнаПроведені дослідження дозволили встановити, що стулки зеленого горошку - це багата на біологічно активні речовини вторинна сировина, тому збагачення нею різних харчових основ є актуальним із соціальної та економічної точок зору. Результати проведених досліджень доцільно використовувати для розроблення рецептур нових оздоровчих продуктів та дієтичних добавок. Studies have shown that green pea leaflets are secondary raw materials rich in biologically active substances, therefore the enrichment of various food bases by it is relevant from a social and economic point of view. The results of the research it is advisable to use for the formulation of new health products and dietary supplements.Документ Імбир - перспективна сировина для виробництва сушених продуктів(2017) Зварич, Тамара; Тищук, Оксана; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаКорінь імбиру є цінним природним джерелом вітамінів,мінеральних речовин та ефірних олій. Порошок з кореню імбиру, одержаний шляхом сушіння в полі НВЧ має високі органолептичні та фізико-хімічні показники, що дає можливість його використання при виробництві харчових продуктів та напоїв із визначеними антиоксидантними та протимікробними властивостями. Ginger root is a valuable natural source of vitamins, minerals and essential oils. Powdered ginger root, obtained by microwave drying in the field has high organoleptic and physical-chemical properties, which allows its use in the manufacture of food and beverages with certain antioxidant and antimicrobial properties.Документ Визначення цитотоксичності сухої молочної сироватки, збагаченої магнієм і манганом(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Дмитруха, Наталія МиколаївнаОцінка цитотоксичності за результатами досліджень invitro з використанням рухливості статевих клітин бика в якості тест-об‘єкту, передбачає експрес-оцінювання токсичності речовин та визначення класу небезпечності. В умовах Лабораторії промислової токсикології і гігієни праці при використанні хімічних речовин Інституту медицини праці АМН України були проведені дослідження цитотоксичної дії сухої підсирної сироватки, збагаченої частинками магнію і мангану внаслідок реалізації методу підводного електроіскрового диспергування гранул металів. Evaluation of cytotoxicity on research using invitro mobility gametes bull as a test facility, provides rapid assessment of toxic substances and hazard class definition. In terms of the Laboratory of Industrial Toxicology and Occupational Health when using chemical Institute of Occupational Medicine AMS Ukraine were investigated cytotoxic effect of dry whey enriched particles of magnesium and manganese because of the method of underwater electric-dispersible granules metals.Документ Застосування низькотемпературного сушіння для морквяних вичавок(2004) Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДосліджено процес НВЧ-сушіння морквяних вичавок та зміни іх фізико-хімічних показників під час переробки. Исследован процесс СВЧ-сушки морковных выжимок и изменения их физико-химических показателей при переработке. Investigated the process microwave drying carrot husks and change their physico-chemical parameters during processing.