Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Iodine insufficiency as a dietary issue in elderly people and its connection with pathology of thyroid(2016) Simurova, Natalia; Postol, Svitlana; Kravchenko, VictorPathologies, that may develop due to microelement insufficiency, are very variable and connected to low synthesis of thyroid hormones. Eldery people start experience some health problems. And among other, problems with thyroid are playing very important role that shouldn’t be ignored. 53 patients in the age of 40-78 years were involved in the research. The easiest and the most effective way to compensate insufficient supply of iodine is regular intake of the iodized salt. Патології, які можуть розвинутися через недостатність мікроелементів, різноманітні і пов'язані з недостатнім рівнем гормонів щитовидної залози. Люди похилого віку починають відчувати все більше проблем зі здоров'ям. І серед іншого, проблеми з щитовидною залозою відіграють дуже важливу роль, яку не можна ігнорувати. У дослідженні брали участь 53 пацієнти віком 40-78 років. Найпростіший і ефективний спосіб компенсувати нестачу йоду - регулярне споживання йодованої солі.Документ Improvement of the research method of causual effect of industrial traumatism occurrence at food enterprises(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroThe specificity of occupational safety is the fact that its state depends on many factors that are difficult to estimate using quantitative indicators at current level of science of occupational safety.Документ Предварительное исследование увеличения выживаемости мышей линии СВА/Са под воздействием пептидного комплекса "ENI-SALA 3"(2014) Шереметинская (Горобец), Оксана Валерьевна; Дарчик, Виктория Васильевна; Линник, Артём; Шитиков, Д. В.; Крылова, И. Е.; Пишель, И. Н.Новым подходом к проблеме профилактики и лечения возрастных заболеваний, а также восстановления нарушенных функций организма является биорегулирующая терапия, которая основана на применении эндогенных пептидных биорегуляторов - пептидных комплексов. A new approach to the problem of prevention and treatment of age-related diseases, as well as the restoration of disturbed functions of the body is bioregulatory therapy, which is based on the use of endogenous peptide bioregulators - peptide complexes.Документ Дослідження запобігання зносу молотків при подрібленні кісток(2013) Бабанов, Ігор Геннадійович; Абросімов, О. М.Важливим напрямком харчової промисловості є впровадження безвідходних технологій, зокрема витопка жиру з кісток та виробництво м'ясокосної муки. Важливу роль у цьому виробництві відіграють молоткові та роторні дробарки різних модифікаційні. An iportant focus of the food industry is the introduction of non-waste technologies, including vytopka fat from the bones and manufacturing m'yasokosnoyi flour. An important role in this production is played hammer and rotary cutters of various modifications.Документ Выбор мероприятий для профилактики риска травмирования на рабочих местах предприятий пищевой промышленности(2013) Евтушенко, Ольга ВладимировнаПроанализированна практика планирования профилактики производственного травматизма в Украине и за рубежом по выбору эффективных профилактических мероприятий, направленных на нейтрализацию или уменьшение риска травмирования работников на их рабочих местах. Предложены общие рекомендации относительно выбора профилактических мероприятий. На основе результатов исследований, анализа и оценки причин риска травмирования работников пищевой промышленности, без смертельного и со смертельным последствием приведены примеры ранжованого перечня главных причин риска несчастных случаев на пищевых предприятиях Украины. Для каждой причины травмирования приведено несколько важнейших разновидностей риска, которые предопределяет эта причина и рекомендации по профилактике производственного травматизма для каждой выделенной причины. In analyzing planning practice prevention of occupational accidents in Ukraine and abroad, at the choice of effective preventive measures to neutralize or reduce the risk of injury to workers in their jobs. Provide general guidance on the selection of preventive measures. Based on research, analysis and evaluation of the risk of injury causes the food industry, non-fatal and fatal consequence examples ranzhovanogo list of the main causes of the risk of accidents on food enterprises of Ukraine. For each cause of injury are some of the most important types of risk, which determines this cause and recommendations for the prevention of accidents for each selected cause.