Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ A study of the viscosity of water solutions of inulin – the functional food ingredient(2016) Zinchenko, Natalia; Simurova, Natalia; Shelakov, AndreiInulin is a perspective ingredient for the production of dietary, functional low fat and low sugar foods with improved structure, stability and taste sensations. To ensure product’s balanced nutritional profile and excellent taste properties, it is necessary to carry out a thorough study of physicochemical properties of the ingredients, especially their viscosity. The viscosity of diluted water solutions of inulin, extracted from tubers of Jerusalem artichoke, were examined. Kinematic, relative and specific viscosity was measured by a usual method using viscosimeter.Документ Factors of progressive development in food industry(2014) Tymofeev, Konstantin; Savchuk, AndriyDynamics and regularities of development of the consumer’s food market continues to exert a strong influence on the growth and change of the product’s structure of the industry of food ingredients, raw materials, additives, assistive technology equipment, flavors and concentrates.Документ Гидродинамика и теплообмен в вакуум-испарителях при кипении высоковязких растворов и суспензий(Пятая Всесоюзная Конференция по теплообмену и гидравлическому сопротивлению при движении двухфазного потока в элементах энергетических машин и аппаратов, 1974) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Павелко, Владимир Иванович; Кулинченко, Виталий Романович; Дидувко, Борис ГригорьевичНастоящий доклад освещает некоторые результаты исследований гидродинамики и теплообыена при движении и кипении высоковязких сахарных растворов и суспензий, их смесей с воздухом и паром в вертикальных трубах, на плоской поверхности нагрева, а также результаты исследования механизма и режимов процесса кипения суспензий в большом объеме. The real lecture lights up some results of investigations hydrodynamics and теплообыена at motion and boiling of viscous saccharine solutions and suspensoidss, their mixtures with air and steam in vertical pipes, on the flat surface of heating, and also resultats researches of mechanism and modes of process of boiling of suspensoidss in a large volume.