Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.Документ Особливості структури фруктово-ягідних начинок на цукрах: сахарозі, фруктозі, глюкозі(2015) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Горзей (Пасічник), Олена ВолодимирівнаМатеріали присвячені дослідженням особливостей структури фруктово-ягідних начинок на сахарозі, глюкозі та фруктозі. Наведені результати реологічних досліджень на ротаційному віскозиметрі у вигляді реологічних кривих, з яких отримано значення в’язкості для різних етапів цілісності структури начинок. Встановлено посилення драглів на фруктозі та глюкозі у порівнянні з сахарозою. Materials devoted to the study of the structure, fruit and berry fillings for sucrose, glucose and fructose. The results of rheological studies on a rotary viscometer as rheological curves, of which the viscosity is obtained for the different phase’s integrity of the structure of fillings. Established strengthening jelly with fructose and glucose compared to sucrose.Документ Оптимізація процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія МиколаївнаПід час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редукувальних речовин у вихідній клеровці. During the processing of raw cane sugar to sugar beet plants important objective is to maximize the decomposition redukuvalnyh substances subject to the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content in the starting materials redukuvalnyh klerovtsi.Документ Моделювання міжристального розчину сахарози в системі кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки- парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку при масовому уварюванні цукрового утфелю(2014) Погорілий, Тарас МихайловичПри створені математичної моделі тепло- та масообміну в комірках цукрового утфелю системи кристали цукру більшої та меншої комірок-розчини сахарози більшої та меншої комірок-парова бульбашка в трьохвимірному випадку моделювання міжкристального розчину сахарози базується на основі моделювання кристала цукру. If you created a mathematical model of heat and mass transfer in cells of sugar massecuite System sugar crystals larger and smaller cell-sucrose solution large and small cells, a steam bubble in the three-dimensional case modeling mizhkrystalnoho sucrose solution is based on modeling crystal sugar.Документ Моделювання кристалів цукру в системі кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку при масовому уварюванні цукрового утфелю(2014) Погорілий, Тарас Михайлович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ продовження створення математичної моделі тепло- та масообміну в комірках цукрового утфелю необхідно створити математичну модель системи кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку. За основу для створення математичної моделі взято комірчасту модель колективного росту і розчинення кристалів сахарози. Continuing to create a mathematical model of heat and mass transfer in cells of sugar massecuite need to create a mathematical model of crystal sugar less cell-cell sucrose solution smaller steam-bubble-sucrose solution more cell-crystal sugar most cells in three-dimensional case. As a basis for creating a mathematical model of cellular pattern taken collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Особливості масового зародження кристалів цукрози(2004) Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто питання механізму зародження кристалів цукрози в умовах промислової кристалізації при використанні дрібнокристалічної затравки. The question of mechanism emergence of sucrose crystals in conditions industrial crystallization when using microcrystalline seed.Документ Spectroscopical study of the influence of some inorganic and organic substances on the character of hydration in sucrose solutions(1999) Bobrovnik, Leonid; Klimovich, V.; Miroshnikov, Oleg; Podobiy, OlenaThe influence of chlorides, nitrates and carbonates of alkali metals and some oligopeptides on the hydration of sucrose in solution. The analysis of the data revealed that the hydration of sucrose depends on the hydrogen bonding and ion - dipole interaction (near-hydration) and hydrophobic interactions (far hydration). Result of the research can be used to model systems, derived from real sugar solutions (molasses) in a study of the phenomenon of hydration.