Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Використання фізичних методів у технологічних процесах харчових виробництв(2018) Мехеда, Артем Олександрович; Бєлова, Карина Романівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичУ даній роботі зроблений аналіз і надаються практичні рекомендації для застосування фізичних методів у сучасних харчових технологіях. Analysis and practical recommendations are given for application of physical methods in modern food technologies in this work.Документ Застосування лазерів у харчовій промисловості(2018) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сидоренко, Валентин; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Баглюк, Сергій ВолодимировичАналіз властивостей і галузей застосування лазерного випромінювання дозволяє припустити можливість більш широкого його використання в технологічних процесах харчової промисловості. Вивчення та аналіз основних типів лазерів, їх енергетичних просторовочасових і спектральних характеристик, дії лазерного випромінювання на різні матеріали, а також експериментально проведені досліди по обробці харчових продуктів із використанням лазерного випромінювання різного діапазону довжин хвиль показали, що при обробці овочів, фруктів, хлібобулочних виробів, м'ясних, рибних продуктів, круп і так далі, можна використовувати газові технологічні лазери, які генерують ви-промінювання в інфрачервоних ділянках спектра. The analysis of properties and industries of application of laser radiation allows to assume possibility of its use in the technological processes of food industry. Study and analysis of basic laser types and their power spatio-temporal and spectral descriptions, operating of laser radiation on different materials, and also experimentally conducted experiment on food products’ treatment using laser radiation of different range of wave’s lengths showed that it is possible to use gas technological lasers that generate a radiation in the infra-red areas of spectrum at treatment vegetables, fruit, bakery wares, meat, fish products, groats etc.Документ Підготовка води для виробництва пива(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.Документ Перспективи виробництва вітчизняних геродієтичних м’ясопродуктів(2015) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег ОлександровичНа сьогоднішній день в економічно-розвинених країнах кількість людей віком від 60 років досягає 20-25 %. Згідно з прогнозами ООН до 2050 року за різноманітними тенденціями розвитку демографічних процесів в більшості країн світу свідчать про те, що кількість цієї категорії населення збільшиться майже вдвічі на фоні різкого зниження народжуваності та кількості людей молодших вікових груп. Today in economically developed countries, the number of people aged 60 years reaches 20-25%. According to UN projections to 2050 for various trends of demographic processes in most countries indicate that the number of this population will increase by almost half against the background of a sharp decline in the birth rate and the number of people in younger age groups.Документ Предварительное исследование увеличения выживаемости мышей линии СВА/Са под воздействием пептидного комплекса "ENI-SALA 3"(2014) Шереметинская (Горобец), Оксана Валерьевна; Дарчик, Виктория Васильевна; Линник, Артём; Шитиков, Д. В.; Крылова, И. Е.; Пишель, И. Н.Новым подходом к проблеме профилактики и лечения возрастных заболеваний, а также восстановления нарушенных функций организма является биорегулирующая терапия, которая основана на применении эндогенных пептидных биорегуляторов - пептидных комплексов. A new approach to the problem of prevention and treatment of age-related diseases, as well as the restoration of disturbed functions of the body is bioregulatory therapy, which is based on the use of endogenous peptide bioregulators - peptide complexes.