08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Документ Управління фінансово-економічними результатами підприємств харчової промисловості(2015) Арич, Михайло ІвановичДисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробленню практичних рекомендацій щодо управління фінансово-економічними результатами підприємства. This research focuses on the development of theoretical positions and practical recommendations for the management of financial and economic results of the company.Документ Стратегічне планування економічного розвитку підприємств харчової промисловості(2015) Кулинич, Юрій МихайловичЗапропоновано методичний підхід до стратегічного планування економічного розвитку підприємства, сутність якого полягає у плануванні зміни типу економічного розвитку на першому етапі, визначенні стратегічних позицій, сильних та слабких сторін підприємства на ринку на другому етапі та використанням отриманих результатів для розроблення стратегічної карти розвитку підприємств на третьому етапі з втіленням результатів методичного підходу в 3D-модель стратегічного вибору напрямів економічного розвитку підприємств. The methodical approach to economic development strategic planning company is offered, the essence of which is to change the type of economic development in the first stage, defining strategic positions, strengths and weaknesses in the market in the second stage and the use of the results for creating a strategic map for development of enterprises in the third stage with implementation of methodical approach results to 3D-model of the strategic choice for directions of economic development programs.Документ Джерела інвестиційної діяльності та формування їх структури на підприємствах кондитерської промисловості(2009) Сілакова, Ганна ВіталіївнаДисертацію присвячено розв’язанню теоретичних та прикладних проблем вибору та формування структури джерел інвестиційної діяльності підприємств кондитерської промисловості. Dissertation is devoted to the decision of theoretical and applied problems of choice and forming of structure of sources of investment activity of enterprises of pastry industry.Документ Підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств-виробників молочних консервів(2009) Гнатенко, Олена АндріївнаДисертацію присвячено розробці науково-методичних засад та практичних рекомендацій, реалізація яких дозволить встановити рейтинг конкурентоспроможності продукції та забезпечити її підвищення в конкурентному середовищі. Dissertation is devoted development of scientifically methodical principles and practical recommendations realization of which will allow to set rating of competitiveness of products and provide its increase in a competition environment.Документ Управління ефективністю діяльності підприємств кондитерської промисловості з позиції вартісно-орієнтованого підходу(2012) Климаш, Наталія ІванівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальність 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2011. Дисертаційне дослідження присвячене розв’язанню теоретичних і прикладних проблем управління ефективністю діяльності підприємств кондитерської промисловості, що передбачає зростання вартості підприємств; проаналізовано тенденції розвитку підприємств кондитерської промисловості; оцінено ефективність господарської діяльності підприємств та визначено вартість підприємств кондитерської промисловості методом чистих активів. Запропоновано методику управління ефективністю підприємств кондитерської промисловості з використанням вартісно-орієнтованого підходу направлену на удосконалення процесу управління та досягнення позитивних результатів господарювання. Обґрунтовано вплив ключових факторів на показник вартості підприємства та побудована економіко-математична модель економічної доданої вартості. Розроблені прогнозні сценарії розвитку підприємств кондитерської промисловості, що передбачають максимізацію їх вартості.Документ Формування інноваційної політики підприємств спиртової галузі(2012) Лановська, Галина ІванівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). − Національний університет харчових технологій, Київ, 2011. Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних і практичних засад формування інноваційної політики підприємств спиртової промисловості. Представлена робота дозволяє дослідити всі процеси формування інноваційної політики підприємств спиртової промисловості та розробити універсальні рекомендації щодо її формування на сукупній методичній основі. Поглиблено понятійно-категоріальний апарат економічної теорії щодо інноваційної політики: сформоване власне бачення сутності «інноваційна політика підприємства», обґрунтовано та систематизовано складові інноваційної політики за напрямки їх формування, що створює можливості її ефективного формування та застосування відповідних інструментів управління. Розроблено вперше методичні підходи до оцінки інноваційної політики підприємства з використанням кількісних показників. Для оптимального формування інноваційної політики на підприємствах спиртової промисловості розроблено і запропоновано інтегральний метод оцінки її складових та в цілому. Розроблено схему процесу формування інноваційної політики підприємства та матрицю взаємодії її складових з урахуванням життєвого циклу інновацій. Здійснено інтегральну оцінку інноваційної політики підприємств спиртової промисловості та оцінку позиції підприємства в ринковому середовищі. Розроблено методику вибору типу інноваційної політики в залежності від інтегральної оцінки та оцінки позиції підприємства в ринковому середовищі, яка побудована на співвідношенні їх рівнів та критеріїв.Документ Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України(2008) Говорушко, Тамара АндріївнаВ роботі проведено систематизацію теорії ефективності розвитку малого виробничого підприємництва в умовах мінливості підприємницького середовища. Запропоновано авторське бачення методології формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінки ефективності функціонування і розвитку малого підприємництва. Проведено оцінювання ефективність функціонування і розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості, виявлено фактори і проблеми, що є наслідком їх впливу. Обґрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому на період до 2015 року прогнозі. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання малими підприємствами вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації і встановленні зв’язку із зацікавленими особами шляхом об’єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.